Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8197497 www.bgdnes.bg

Още 99 с коронавирус на круизния кораб "Даймънд принсес"

Японското министерство на здравеопазването съобщи днес, че още 99 души на круизния кораб, поставен под карантина в пристанище Йокохама, са дали положителни проби за новия коронавирус, с което общият брой на случаите на плавателния съд стана 454, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Японските здравни власти досега са изследвали общо 1723 души на борда на "Даймънд принсес", където имаше 3700 пътници и екипаж, съобщи обществената телевизия Ен Ейч Кей.

Реклама

От тези 99 случая, 43 са на японци, посочи още министерството. Сред новоустановените случаи на зараза има и рускиня. Това е първи случай на заразен руски граждани на борда "Даймънд принсес", предаде ТАСС. Предстои прехвърлянето на рускинята в болница.

Смята се, че жената е първият руски гражданин, заразен с новия вирус, отбелязва Ройтерс. В Русия бяха открити два случая на заразата, но те са китайски граждани.

"Даймънд принсес", чийто собственик е "Карнивал круизис", беше поставен под карантина на 4 февруари в условията на разрастваща се пандемия от новия коронавирус, появил се в китайски град Ухан.
Поне 65 души, носители на вируса, са прехвърлени на брега в Япония.
Японският министър на здравеопазването Кацунобу Като предупреди вчера, че Япония навлиза в "нова фаза" на вирусната инфекция. Вече се установяват нови случаи на зараза у хора, които не са се върнали от Китай, където е огнището на епидемията, и не са били в контакт с хора от Китай.
Китай съобщи, че досега с вируса са се заразили над 70 000 души, а броят на смъртните случаи в страната е достигнал 1700, посоча ДПА.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама