Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8198065 www.bgdnes.bg

Най-нашарената българка: Цветните татуси не са опасни!

Боите се правят от цветя, по-безвредни са от оцветителите в сока и луканката, казва Поли Бобева

Най-татуираната българка Поли Бобева скочи срещу планираната забрана за цветните татуировки. Пред "България Днес" мацката с изцяло изрисувано тяло твърди, че боите са напълно безвредни.


Цветните бои за татуировки да бъдат забранени, поиска Европейската агенция по химикалите. Причината - съмнения, че пигментите в тях са канцерогенни и рискът от ракови образувания е по-голям. Зелените и сините цветове вече са забранени в определени бои за коса по същата причина.
"Изкуствено се спекулира със забраната и опасността от цветните татуировки. Германия спомена за евентуална вреда от само два цвята - син (15) и зелен (7). А спекулациите стигнаха до там, че трябва забрана изцяло на цветните татуировки", ядосана е Бобева.
"Боите за татуиране представляват растителни пигменти, които са органични. Извличат се от цветя и са в прахообразен вид. В техния състав присъстват багрила с пропиленглекол и дестилирана вода, които са биоусвоими. За разлика от химичните багрила в храните. Предлагат се легално оцветители за детски храни дори, за сокове, дъвки, бонбони. Една луканка да се купи, на етикета пише Е120, което си е чист оцветител", разясни най-татуираната българка. Самата тя има множество зелени, червени и сини татуси по тялото си.
"Европа налага техните стандарти, но не винаги те са критерий за качество. В Германия вече започна подписка за отмяната на тази абсурдна мярка при боите за татуировки. В България още през 2003 година въведоха забрана за използването на мастила и бои с опасни химични вещества. Затова е и трудно да се правят ярки цветни татуировки. С тукашните бои не стават толкова пъстри. У нас тези мерки са напълно излишни. Най-много те да доведат до проверки и глоби за работещите в тату студиата", сподели още Поли Бобева.

Имам пиърсинг и в интимната област

Поли е изрисувана почти изцяло от горе до долу. Признава, че все още има една малка част от тялото, която е останала свободна за татуировки.
"Татуирана съм по цялото тяло с изключение на горната част на гърба. Веждите, очната линия и околоустния контур съм си татуирала сама. Тази визия на татуиран грим се нарича "Стил Чола" и произхожда от предградията на Мексико", обяснява маниачката.
"Имам и много пиърсинги. Част от тях са по ареолите на гърдите, интимната област и езика. Единствената оперативна естетична корекция, която имам, е 800 кубика силикон в гърдите. Най-голямата страст си ми остават татуировките. Моето тяло е моята неприкосновена собственост. И да използвам мастило върху кожата ми си остава мое право!", категорична е Поли. По тялото й има и някои скандални татуировки. На задните й части например е написано на английски език: "Целуни това".



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама