Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8205153 www.bgdnes.bg

Принц Хари и Меган трябва да се откажат от името Sussex Royal

Принц Хари и Меган трябва да се откажат от името „Sussex Royal“, след като решиха да се отделят от британското кралско семейство, посочва DailyMail.

След дълги преговори с кралицата и кралския двор е постигнато споразумение, че вече не е уместно те да използват думата „кралски“ в своя „брандинг“.

Реклама

Хари и Меган похарчиха десетки хиляди за нов уебсайт с името, който да допълва популярния им профил в Instagram. Те се опитаха и да регистрират Sussex Royal като глобална марка за редица артикули и дейности, в това число дрехи, канцеларски и образователни материали. Те започнаха и създаването на благотворителна организация, която използва същото име, предава "Дарик Нюз".

Профилът им в Instagram със същото име, пък има 11.2 милиона последователи.

Това е сериозен удар за херцога и херцогинята на Съсекс, които сега трябва да започнат наново, да пререгистрират и ребрандират всичко.

Ситуацията е деликатна и окончателните детайли все още се доизясняват.

Принц Хари и съпругата му Меган, заедно със сина им Арчи, са вече в Канада, след като обявиха оттеглянето си като старши членове на кралското семейство.

Бъкингамският дворец оповести през януари споразумението с херцозите на Съсекс, които пожелаха да се оттеглят от кралските си задължения и да живеят във финансова независимост. Кралица Елизабет Втора уважи желанието им.

Хари и Меган занапред няма да са действащи членове на британското кралско семейство, няма да ползват титлите "кралски височества" и искат да се издържат сами.

Реклама
Реклама
Реклама