Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8206681 www.bgdnes.bg

Юрген Клоп след поражението от "Атлетико": Още нищо не е свършило!

Край на мита за непобедимия "Ливърпул". Отборът на Юрген Клоп, по който се прехласва цяла Англия, е приземен от "Атлетико" (Мадрид) на Чоло Симеоне в Шампионската лига. "Дюшекчиите" спечелиха с 1:0 на "Метрополитано" и не позволиха на съперника да отправи точен удар.

"Този резултат устройва само и единствено "Атлетико" - заяви след мача ядосаният мениджър на "червените" Юрген Клоп. - Те щяха да са доволни и на 0:0. Но трябва да приемем нещата такива, каквито са. Добре дошли на "Анфийлд". Все още нищо не е свършило. Относно първия мач - точно това не трябваше да става, но се случи. Очаквахме подобна битка и такава атмосфера. Харесаха ми много неща от мача, но ни липсваше нещо във финалната третина от терена. Те се защитаваха с всички средства. Особено в наказателното си поле бяха безупречни. Садио Мане бе набелязан и се постараха да му изкарат жълт картон. В подобна атмосфера реферът трябва да бъде много стабилен. Играчите на "Атлетико" падаха за щяло и нещяло. Но не ги обвинявам. Всичко е наред."


Треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне е на седмото небе от щастие след важния успех с 1:0. Аржентинският специалист заяви, че тимът му е победил най-добрия отбор в света.
"Ливърпул" имаше своите възможности - коментира Симеоне. - Те бяха доста опасни, защото имат добри играчи навсякъде по терена. Ние започнахме да ковем успеха още по пътя към стадиона. Видях играчи, които вярват, видях красивата страна на футбола. Публиката и отборът бяха като едно. Тук съм от 8 години, но никога не съм виждал такава подкрепа. Беше много емоционално. Не мога да кажа, че това е най-добрата ни вечер, защото не спечелихме трофей. Но има нощи, които няма как да забравиш. Най-добрият отбор в света дойде тук и ние го победихме. Все пак да не забравяме, че това бе само един мач и има още един. Победите раждат победи."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама