Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8210497 www.bgdnes.bg

Терзийски моли Хайтови за прошка, бил пиян

Писателят съжалява за думите си, спира алкохола след скандала

Четири години след публичен скандал и последвало съдебно дело за обида, Калин Терзийски поиска прошка от роднините на Николай Хайтов, видя "България Днес".
Под въздействието на алкохол в телевизионен ефир Калин обиди Николай Хайтов и Йордан Радичков, за което днес дълбоко съжалява. Терзийски заяви, че двамата писатели са били слуги на тогавашната власт.
"Познавах Хайтов и Радичков. Те обслужваха властта" - е изцепката на Калин, заради която години наред писателят страда.
От дълго време насам Кайо се опитва да осъществи контакт с Хайтови, но до момента среща категоричен отказ от тяхна страна.
"По това време аз пиех и умирах. Не се интересувах от света" - разкрива Калин. "Няколко пъти се опитвам да се свържа с тях, за да им се извиня. Тежко ми е заради болката, която им причинх" - допълва още той. Въпреки че е пръснал хиляди левове досега заради заведеното срещу него дело, Терзийски признава, че най-важното в момента е да получи прошка от хората, които е нагрубил.


Елена, Александър и Здравец Хайтови са тримата наследници на покойния поет Николай Хайтов, които завеждат дело за обида срещу Терзийски. В началото исканията на роднините са в размер на 1 лв. , който впоследствие стига до колосалната сума от 24 000 лв., след като всеки един от тях решава, че трябва да получи от ответника по осем хил. лева.


На първа инстанция Калин е осъден. Той трябва да плати около 30 бона, които са непосилни са него. Точно тогава Терзийски решава да промени живота си. Той спира алкохола, излиза от дълбоката депресия, в която се намира и решава, че трябва да вземе нещата в свои ръце. Кайо обжалва първоначалното решение на съда и печели делото, а наследниците са осъдени да му заплатят около 6 хиляди лева за разходите му по делата, но Хайтови подават жалба във върховния съд. Калин е принуден да даде още немалка сума пари, за да наеме отново адвоката си.
"Готов съм да им опростя всеки лев, въпреки че в момента аз съм в силна позиция. Не разбирам защо роднини на писател искат да унищожат друг писател? Не искам нищо от тях освен мир!" - категоричен е Терзийски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама