Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8211510 www.bgdnes.bg

Братовчедка на загиналия българин: Той работеше в бара със стрелбата при българка (Снимки)

Българският гражданин, убит при стрелбата в Ханау, е работил в наргиле бар.

Припомняме, че Калоян Велков от Мездра е сред жертвите на масовата стрелба в германския град Ханау. Общо 9 души загинаха, след като крайнодесен екстремист откри стрелба в 2 бара, застреля майка си и се самоуби в дома си.

„Аз съм първата - с неговата приятелка, на мястото, чакали сме до 6 ч. резултати, обявиха имената на мъртвите“, каза за btv братовчедката на мъжа, която също живее в района. По думите ѝ той от 2 г. е в Германия и работел при българка в бара.

Реклама

Смяната му трябвало да бъде 18 ч. до 2 ч. през нощта. Когато се чули за последно по телефона, не казал да има някакъв проблем в заведението.

Жената призна, че не е идентифицирала тялото на братовчед си, от полицията ѝ казали само двете му имена и рождената му дата.

Към 22 ч. (23 ч. българско време) снощи нападателят първо влязъл в бар, където се предлагат наргилета, както и в близко кафене в центъра на Ханау, убивайки няколко души. След това той се придвижил на около 2,5 км на запад и извършил нови атаки - първо срещу кола, а след това и срещу спортен бар, застрелвайки още хора.

По данни на в. "Билд" при второто нападение, срещу "Арена бар" в квартал Кеселщат, са били убити петима души, включително една жена. Те се намирали в зоната за пушачи, съобщи Франс прес.

Според германски медии извършителят на атаката е 43-годишният Тобиас Р., който е бил открит мъртъв тази сутрин в своя апартамент до тялото на 72-годишната си майка.

Към момента все още от Министерството на външните работи не дават информация за загинали или ранени българи при нападението.

Реклама
Реклама
Реклама