Реклама
https://www.bgdnes.bg/sagata_bozhkov/article/8211617 www.bgdnes.bg

Ето я Елена Динева, жената до Божков, на влизане в съда

Елена Динева, жената до Васил Божков, беше с белезници на влизане в съда.

Припомняме, че в Специализирания наказателен съд бе внесено искане от страна на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Динева.

Тя е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. 

Реклама

Елена Динева е родена през 1969 г. От 25 години е до Васил Божков. Двамата обаче нямат брак. Динева започва като служителка в пресцентъра му, но бързо се издига. Участва активно в бизнеса му, но в последни пет години движи делата му в Швейцария и Великобритания.

В момента всичките й фирми са с наложени запори от комисията "Антикорупция".

В "Булпартнерс травел" двамата с Васил Божков са съдружници, тя държи 20%. Делът й е прехвърлен от Мая Стоева. На 14 февруари на фирмата е наложен запор от КПКОНПИ.

ЕДЕ 2 - Васил Божков е едноличен собственик. Елена е имала дял, но му го е прехвърлила през април м.г. И тази фирма е запорирана от комисията на 14 февруари.

Елена Динева е собственик на фондацията "Колекция българско изкуство". Васил Божков е в управителния съвет, а председатели са Елена и сестра й Милена.

Е-пропърти - Елена Динева е едноличен собственик и управител. До 2008 г. е била съдружничка с Божков, но той й е прехвърлил своя дял. Фирмата е за покупка и продажба на собствени недвижими имоти. Има и издателска дейност, маркетинг и мениджмънт. И тази фирма е запорирана от КПКОНПИ на 14 февруари.

Реклама
Реклама
Реклама