Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8216701 www.bgdnes.bg

Фолкаджийка гушка нацист

Скандал с фолкклип 

Лидия влезе в ролята на Мерилин Монро

Фолкаджийката Лидия гушка нацист!
Изкусителната блондинка предизвика буря в чалга бранша, като демонстрира интимни близост с представител на Шуцщафел, по-позната като СС - голяма паравоенна организация, един от важните компоненти на нацистката партия в Германия.


Преди дни Лидия пуска новото си парче "Да мога да обичам". Дотук нищо изненадващо и тревожно. Но след излизането на клипа голяма част от феновете са шокирани - във видеото блондинката интимничи с мъж в нацистка униформа, върху която могат да бъдат видени символите SS.
След кратък разговор двамата се разделят, като преди това се прегръщат. Любопитното в историята не приключва дотук. Случайно или не, Лидия е преобразена като Мерилин Монро, като носи характерната нейна бяла рокля, а визията й е досущ като на холивудската знаменитост.

Реклама


За няколко дни видеото й има 600 хиляди гледания, като има много положителни коментари. Но не са малко и тези, които се възмущават, че нацистки символи се показват в чалга клип. "Хубаво е да има провокация, това си е характерно за чалгата, но някои граници не бива да бъдат преминавани" и "Връщаме се в мисленето на каменната ера, когато показваме нещо, което целият свят забранява" са само част от неодобрителните коментари.


Идеята за клипа не е толкова на Лидия, колкото на екипа й, а тя само изпълнява заръките, за да се получи качествена продукция.
СС е организацията, която е най-отговорна за убийствата на около 5,5 до 6 милиона евреи и милиони други жертви на Холокоста. Членове на всички нейни клонове извършват военни престъпления и престъпления срещу човечеството по време на Втората световна война. СС също участва в търговски предприятия и експлоатира затворници от концентрационните лагери като робски труд. След войната съдиите на Нюрнбергския процес обявяват СС за престъпна организация. Ернст Калтенбрунер, най-високопоставеният оцелял главен началник на отдел на СС, е признат за виновен за престъпления срещу човечеството и обесен през 1946 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама