Реклама
https://www.bgdnes.bg/sagata_bozhkov/article/8217170 www.bgdnes.bg

Ето я жената на Божков като млада

Вижте 17-годишната Елена Динева

Тъстът на избягалия бизнесмен ген. Любомир Динев: Не знам защо обвиняват дъщеря ми!

Ето я жената на Васил Божков като млада! "България Днес" откри непубликувани снимки на Елена Динева от буйната й младост. На кадрите тя е 17-годишна.

Реклама

Нейни близки от младите й години я разпознават, след като я виждат в четвъртък вечерта с белезници в спецсъда. "Въпреки че сега е на 50 години, елена има същите вежди, квадратно лице и изражение като през 1986 г.", откриха някогашните познати на хубавата Елена.

Преди да се издигне до съдружник на бизнесмена, тя се е занимавала с изкуство и танци като хоби. 


На мистериозната дама до сърцето на хазартния бос й се наложи да излезе от сянка, след като се сдоби с обвинения от спецпрокуратурата. Тя е погната за участие в престъпната група на Васил Божков, но според защитата й няма никакви доказателства срещу нея. Магистратите я пуснаха срещу рекордната гаранция от 1,5 милиона лева.


Новината заварва 81-годишния баща на Елена на легло. Ген. Любомир Динев е бивш началник на Химически войски и ръководител на разкопките при Царичина, които имат за цел да открият извънземни. Той признава, че не се чувства никак добре, и отказва да говори за проблемите на дъщеря си с правосъдието. "Нямам отговор защо са тези обвинения!", казва възрастният мъж пред "България Днес".
Биографията на тъста на Васил Божков е впечатляваща. Той е командир на химически взвод в 32-ри мотострелкови полк в Дупница и е сред основателите на Първи армейски батальон за химическа защита. Бил е началник на щаба на Химически войски. През 1999 г. е освободен от длъжността и излиза в запаса.
Дали Елена е сключила таен брак с хазартния бос, е сред обсъжданите теми в съдилището на ул. "Черковна". "Не съм обществена заплаха. Имах възможност да напусна страната, но нямах желание. Съпругът ми беше принуден да не се върне в България", казва задържаната спътница за собственика на "Нове холдинг". Адвокатът й Трендафил Трендафилов коментира, че по делото няма приложен акт за брак, а прокурор Мария Борисов обяснява, че двамата са женени, но Елена не е взела фамилията му.
Елена и Васил са заедно от 25 години. Първоначално тя започва като негова служителка, но бързо се издига. Участва активно в бизнеса му, но в последните години движи делата му в Швейцария и Великобритания, разкриват запознати. Шармантната дама и мъжът й си прехвърлят дялове на няколко фирми.


В "Булпартнерс травел" двамата с Васил Божков са съдружници, но Елена продава своя дял от 20%. През м.г. жената прехвърля дяла си в "ЕДЕ 2" на едноличния собственик Божков. Динева е собственик на фондацията "Колекция българско изкуство", в чийто управителен съвет участва Васил Божков. Хазартният бос се отказва от собствеността си във фирмата за недвижими имоти "Е-пропърти" през 2008 г. и я прехвърля на половинката си. Освен това Елена се занимава с издателска дейност, маркетинг и мениджмънт.
В момента всичките й фирми са с наложени запори от антикорупционната комисия. Затова жената на Божков се оплака пред магистратите, че банковите сметки, които са само в една банка, са блокирани от първото претърсване в дома им. "В последните 20 дни уволнявам хора, пускам предизвестия, опитвам се да успокоя персонала. Как може в тази ситуация да съм опасна за обществото?", ожали се дамата.
По данни от специализирания съд до приключването на броя Елена Динева не беше внесла колосалната си парична гаранция и още се намира в килията.

Реклама
Реклама
Реклама