Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8220190 www.bgdnes.bg

Тайсън Фюри ликвидира Дионтей Уайлдър (Снимки)

Тайсън Фюри разкости Дионтей Уайлдър и стана шампион в свръхтежка категория на Световния боксов съвет (WBC). В седмия рунд от ъгъла на Уайлдър хвърлиха кърпата, точно преди съдията да предотврати трети нокдаун на техния състезател. Така Фюри вече е бил носител на всички титли в категорията. Предните спечели от Владимир Кличко, за да ги загуби след положителни проби за допинг и психическо разстройство. Сега те са в Антъни Джошуа. 

Фюри остава непобеден на професионалния ринг - с 30 победи от 31 мача, при едно равенство именно с Уайлдър. Днешното поражение е първо за американеца, който вече има 44 двубоя, 42 победи, равенство и загуба. 

Реклама

Фюри бе по-активен в първия рунд, пресираше шампиона и успя да пласира няколко леви прави, след които принуди Уайлдър да изпадне в глуха защита. Американецът опита да отговори с десен прав в тялото на съперника, но бе контриран с ляв.

Вторият рунд бе равностоен, като всичко по-интересно се случи в края на частта, когато Уайлдър пласира хубави удари, а претендентът отвърна с късна серия.

35 секунди преди преди края на третия рунд Фюри прати Уайлдър в нокдаун с дясно кроше, но Бронзовия бомбардировач се изправи бързо.

В четвъртия рунд Уайлдър имаше проблеми с равновесието, както и с работата с крака. Фюри влизаше в клинчове и да изморява съперника, използвайки тежестта си.

Петият рунд предложи нов нокдаун - Уайлдър бе повален за едва трети път в кариерата си. Фюри отново нарани шампиона, този път с ляво кроше. Американецът изглеждаше изтощен, а Фюри продължи с атаките си в клинча след команда "Стоп" и съдията Кени Бейлис му отне точка.

Шестият рунд Уайлдър отново премина под знака на доминацията на Фюри, а шампионът кървеше.

Реклама

Седмият рунд се оказа последен за Бронзовия бомбардировач, който бе притиснат, последва комбинация от ляв и десен прав в брадата му и съдията сложи край на мача. Технически нокаут и безапелационна победа за Фюри.

Много е вероятно следващият мач на Циганския крал да е с победителя от двубоя между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Пулев и Фюри са с един промоутър - Боб Аръм, който много иска да ги изправи един срещу друг за обединента титала.

В договора с Уайлдър обаче има клауза за трети мач между двамата и вероятно това ще бъде изпълнено първо. 

Реклама
Реклама
Реклама