Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8221195 www.bgdnes.bg

"Реал" губи Азар за месеци!

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан понесе два тежки удара - отборът му загуби с 0:1 гостуването си на "Леванте", а белгиецът Еден Азар отново се контузи. Атакуващият полузащитник получи травма в глезена и бе принудително сменен през второто полувреме. Той е с пукната костица и ще е извън игра поне през следващите два месеца. Контузията на Азар отново е в десния глезен. Заради минифрактура на същото място звездата не игра в продължение на три месеца през есента. Заради различните травми той изигра само 10 мача за "Реал" след пристигането си през лятото, в които има само един отбелязан гол и една асистенция.
"Това не изглежда добре, защото той бе ударен на същото място - коментира Зинедин Зидан. - В момента изпитва болка. Ще видим колко сериозно е положението след медицинските прегледи."
След загубата от "Леванте" тимът на Зизу сдаде първото място в Испания. "Реал" бе изпреварен от големия си съперник "Барселона", който разби с 5:0 "Ейбар" на Камп Ноу. Така каталунците излязоха на първо място в класирането с две точки преднина пред кралския клуб.
"През първото полувреме играхме добре, единствено голът ни липсваше - каза Зидан след поражението. - Но това е най-важното нещо във футбола. През втората част те имаха една ситуация и ни вкараха. В последните два мача загубихме пет точки. Трябва да си починем и да се съсредоточим върху предстоящата седмица. Трябва да продължим с кураж и енергия."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама