Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8222232 www.bgdnes.bg

Затварят Миланската катедрала и "Сан Марко" във Венеция заради коронавируса

Ръководителят на службата за гражданска защита Анджело Борели съобщи, че в Италия, най-засегнатата страна в Европа, заразените с коронавируса са 149, без да се броят тримата починали, посочва Франс прес, цитирана от БТА.

Числото на заразените включва 110 души в област Ломбардия (около Милано), 21 във Венето (около Венеция), 9 в област Емилия-Романя, двама в област Лацио, като тези двама души са се заразили извън Италия, каза Борели.

Реклама

Петдесет и пет души са в болница със симптоми, 25 са подложени на интензивно лечение, 19 са в изолация, а 27 се изследват, уточни той.

Като предпазна мярка Миланската катедрала ще остане затворена най-малко до 25 февруари, затворена ще бъде и базиликата "Сан Марко" във Венеция, съобщиха италиански медии, цитирани от ТАСС.

Във Венеция се отменят всички литургии, включително тази за т.нар. Пепеляна сряда, която бележи началото на Великденските пости в католическия календар.

Губернаторът на Емилия-Романя Стефано Боначини нареди до 1 март да останат затворени всички учебни заведения и да се отменят обществените прояви. Властите в Ломбардия също разпоредиха от понеделник училищата да бъдат затворени. Отменят се всички масови прояви, затворени ще останат театри, музеи, барове и дискотеки. Мярката засега не засяга магазините и ресторантите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама