Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8225266 www.bgdnes.bg

Светът се смее на Божигол

Българският нападател Валери Божинов стана повод за подигравки по цял свят. Причината е нелепото начало на кариерата му в италианския "Пескара". Божигол за първи път попадна в групата на новия си отбор, но бе изгонен с червен картон още преди да се е появил на терена.
Неговият тим гостува на "Кротоне" в мач от Серия "Б". Валери остана на резервната скамейка, като очакванията бяха да се включи в игра през второто полувреме и да направи официален дебют за "делфинчетата".
В 26-ата минута обаче българинът изригна срещу съдиите. Той претендираше за засада при първия гол на "Кротоне". Обидните му думи веднага бяха чути от четвъртия рефер, който сигнализира на главния. Така Божинов беше пратен рано-рано под душовете. За капак тимът на българския футболист загуби тежко с 1:4.
Реномираният спортен вестник "Гадзета дело спорт" не подминава куриозната случка. Медията пише, че това е уникален и незавиден рекорд на Ботуша, който едва ли някога ще бъде подобрен.
"Животът в "Пескара" не започна по план за 34-годишния нападател Валери Божинов", написа сайтът "Фокс спорт Азия". На континента още не са забравили за Божигол, който рита за китайския "Мейджоу Хака".
"Уникалната "покупка" Божинов е изгонен, без дори да играе. Това срамно управление ще ни доведе до фалит", коментира фенът на "Пескара" Микеле Оснек във фейсбук страницата на тима.
Божинов ще трябва да почака, за да направи своя официален дебют за тима. Той ще пропусне между 1 и 3 мача в зависимост от това какво е записано в съдийския доклад. Той бързо се превърна в център на внимание сред новите си съотборници. Божигол направи и видео на живо в социалните мрежи от самолета на "Пескара" преди двубоя, като се разходи да разговаря с повечето играчи.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама