Певицата Антонина: Суетата е най-страшната болест

Приятел
Автор: Иво Ангелов

Певицата Антонина:  Суетата е най-страшната болест

Боря грипа с поезия и уиски

КОЯ Е ТЯ

Антонина Илиева е родена на 16 май 1980 година във Враца. Завършва средно образование със специалност хореография - народни танци. През 1998 г. печели конкурса "Мис Враца", а малко по-късно и "Мис Аугуста - Монтана". Същата година печели второ място на конкурса "Мис България". Една година по-късно започва кариерата си като певица. През последните години всяка нейна песен привлича внимание, тъй като в клиповете се появява с брада, пребита с насинено лице или изиграва пародийни образи, за да акцентира върху сериозни проблеми в обществото ни.

- Антонина, създаваш песни, които хем да представят значими обществени теми, хем да ги иронизираш. Защо имаш различен творчески поглед към домашното насилие, диетите, раздаването на награди на певици и т.н.?
- Това е, защото имам различни прозорци, през които гледам света. Затова благодаря на родителите ми и всички хора около мен, които са сформирали погледа ми. За разлика от много хора предпочитам не да бъда информирана, а да знам какво има отвътре. Затова и песните ми са по-различни. Засягам теми, които вълнуват обществото, защото това е една от мисията на попфолка. Но проблемите невинаги са бели мерцедеси и подобни. Използвам сатирата, защото искам да накарам хората да мислят за сериозни неща, докато се смеят. Така има много по-голям процент успеваемост да достигна до хората, отколкото ако им размахвам пръст. Освен това смятам, че смехът ще спаси света, а не красотата. Защото красотата е много изкелиферчена вече. Хората са преценили, че това е някакъв образ, който носи дивиденти. Но не е вярно, а просто ги превръща в чучело.
- Коронавирусът достигна Европа. Сърцето ти не бие ли учестено от страх?
- Абсолютно съм наясно, че ни предстоят зарази и природни бедствия, защото човекът е изключително алчен и един ден ще унищожи тази планета. Не се страхувам - ако ми е писано да умра от коронавирус, няма да ме удари гръмотевица. Нямам намерение да живея, страхувайки се. Този страх смазва хората и ги затваря в себе си.
- Носиш ли маска? За тази на лицето питам, а не за душата.
- Не нося, но обмислям да започна да го правя. Забавно е, че пуснаха доста атрактивни и цветни маски, които нищо чудно да се превърнат в мода. Някой ден може да се появят и чорапи срещу коронавируса.
- В тези смутни времена кои други "епидемии" тровят душите ни?
- Най-голямата и страшна "епидемия" е суетата. Тя обединява много качества на хората и те не се положителни. Заради суетата избиват комплекси, защото все искат да са някой друг. Да бъдат по-богати, а всъщност обедняват, защото харчат пари, които нямат. Това е сериозна болест. Хората вече се избиват от ревност или за пари. Това отново идва от суетата. Когато егото на някого бива наранено, той се превръща в чудовище. Отнема живота на половинката си, защото тя не го обича примерно. Хора, харесвайте себе си. Всеки е интересен по различен начин и няма нужда да се превръщаме в клонинги. Страшничко е вече. Големият проблем е, че не харесваме себе си и искаме да сме някой друг.
- От душата отново се връщаме към тялото. В сезона на грипа как се справяш на бойното поле с вирусите?
- Не се предпазвам, просто не им се давам. Пия си редовно уискито и вирусите сами си тръгват. Гледам да поспивам повече и чета поезия.
- Поезията бори ли грипа?
- Когато душата ти е здрава, тялото също е добре. Понякога и аз се поддавам на стреса, не съм киборг.
- В джобовете ти със сигурност има стотинки. Търкаш ли талончета?
- Веднъж-два пъти търках, но само на шега. Аз съм човек, който никога не е печелил от хазартни игри. Ако трябва сериозно да отговоря - това е надежда, хората си купуват надежда. Пенсионерът няма пари за хляб, но си купува талончета, защото иска да спечели и да си покрие нуждите. Отчаянието води до това да искаш да си купиш надежда. Няма нищо неразбираемо в това да търкаш талончета. А иначе аз съм най-големият карък... Преди години колежката ми Пепа ме заведе на бинго. На нея много й се получаваше и печелеше доста добри пари. Веднъж ме взе с нея и както удряше преди по 200-300 лева, с мен удари... 35 стотинки. И ме изгони, казвайки, че й нося лош късмет и повече да не ходя с нея.
- Детската агресия в училище продължава да е проблем. Сякаш нямат край видеата, в които ученици бият свои връстници, говори се много по темата, а промяна няма. В кое виждаш извора на неприятните инциденти - семейството, средата с приятелите или училището?
- Има пробив в системата. Проблемът е двустранен и много сериозен. Мирогледа си детето сформира вкъщи - там то би трябвало да се научи как да се държи с хората. След това отиваме към училището, където този процес трябва да бъде завършен. Образователната система не е това, което беше. Трябва да върнат правата на учителите - едно време влиза другарка и ако се държиш лошо, ти бие два шамара и те изхвърля от училище. А сега, ако госпожата направи това, майката пуска жалби, съди я и я унищожава. Вкъщи трябва да се обръща повече внимание на децата, защото интернет не е образователна система и не може да те научи на морални ценности. Там виждат неща, които им е твърде рано да видят. А учителят трябва да всява респект. И на двете места има пропуски, което обърква децата.
- За политиците ни май няма нищо свято, защото упорито се опитват да използват Васил Левски за изграждане на своя образ. На кого е Апостола и трябва ли в деня на неговото обесване да има политически акции и спорове кой е по-верен последовател на идеалите му?
- Апостола принадлежи на народа и народът принадлежи на него. Това е валидно за всичките ни национални герои. И не е хубаво, когато някой си приписва заслуги или си го присвоява.
- Ако Апостола се събуди и погледне какво се случва днес, какво според теб щеше да си каже?
- Наистина не мога да си представя какво би казал. Но ще разкажа друго - той е обичал да пее на сбирки. "Студ, дърво и камък се пука, гладни от два или три деня, а той пее и сe весели!" - така Ботев описва духа на Левски. Бил е душа човек. Не знам как би реагирал на това друго време.
- Виждаш ли чистата и свята република на Левски в наши дни?
- Няма как да я има. Чисти и святи са животните, но не и днешните хора. Те убиват, за да се нахранят, а не за да се снимат за фейсбук.
- Темата за подслушването отново е актуална. Ти имаш ли "бръмбари"?
- Да, имам. Но само в главата си. И най-страшното е, че имам усещането, че стават все повече и все по-силни.
- Защо си още в България, а не си резервирала билет за някое по-симпатично кътче на Земята?
- Защото тук ме е пуснал щъркелът. Не мисля, че бих се справила на друга географска ширина.
- Ако не беше станала певица, с какво щеше да се занимаваш?
- Щях да съм клоун. Първо, защото много харесвам цирка, и, второ, защото винаги съм била клоун и съм забавлявала хората, дори извън работата ми.
- Последната книга, която прочете, е...
- "Любовта трае три години" на Фредерик Бегбеде. Препоръчаха ми я в книжарницата и се оказа интересно четиво. Но мога да ти кажа коя любимата ми книга - "Бягащият човек" на Стивън Кинг. Тя е пророческа - как няма въздух, трябва да си купиш филтърче и само богатите могат да си го позволят. Има само една телевизия, а да четеш книги е престъпление. Светът ни доста се приближава до това пророчество.

Шеф Манчев: Ще излезем по-силни от кризата

Шеф Манчев: Ще излезем по-силни от кризата

„Всеки трябва да прави това, което може и разбира. Никой от нас не е предполагал какво ще се случи, но всеки трябва да е адекватен на ситуацията и да е солидарен със случващото се“. Това каза в ефира на „Събуди се“ по NOVA шеф Иван Манчев. Той обяси ни, че 13% от работещите в страната са заети именно в ресторантьорския сектор

Папа Франциск отслужи необичайна литургия за Палмова неделя (Снимки)

Папа Франциск отслужи необичайна литургия за Палмова неделя (Снимки)

Папа Франциск, главата на Римокатолическата църква, отслужи днес необичайна литургия по повод Палмова неделя. Тя беше без богомолци и беше излъчвана онлайн в интернет и по телевизията от базиликата Свети Петър във Ватикана, предадоха АНСА, ДПА и Асошиейтед прес. На необичайната меса присъстваха освен папата, няколко прелати

От 300 до 1000 лева сменят глобата от 5 бона

От 300 до 1000 лева сменят глобата от 5 бона

Депутатите от ГЕРБ внесоха нови законодателни поправки за периода на извънредното положение. Парламентарната група на управляващата партия предлага намаляване на санкциите за нарушение на карантината в Закона за здравето, като глобата се редуцира в размер на 300 до 1000 лева, вместо сегашната, която е 5000 лева

Фолклорната певица Теди Еротеева: Останете вкъщи!

Фолклорната певица Теди Еротеева: Останете вкъщи!

"Искам да ви призова да останете вкъщи. Бъдете отговорни към себе си и околните!". Този апел отправя фолклорната певица Теди Еротеева. Тя публикува свое видео от вкъщи, в което показва на своите приятели и почитатели как минава един ден под карантина. "Много е важно да миете ръцете си с антибактериален сапун

Най-четени

Слави: От вчера депутатите са с по-високи заплати

Слави: От вчера депутатите са с по-високи заплати

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Слави Ангелов проговаря за зверския побой: Поръчали са да ме почупят!

Слави Ангелов проговаря за зверския побой: Поръчали са да ме почупят!

Хората, които са ме спасили, са моите ангели, казва разследващият журналист Нападението срещу мен е поръчка. Казано им е, че трябва да ми счупят еди какво-си, затова са ме удряли с метални пръти по краката! Това разказа журналистът и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов за първи път след побоя над него

Плеймейтка жонглира с дупе (ВИДЕО)

Плеймейтка жонглира с дупе (ВИДЕО)

Жонглиране на тоалетна хартия с дупе! Това интернет предизвикателство постави плеймейтката Анджелина. Силиконовата сексбомба нашумя преди време с порно клипчето си, както и с връзката си с Християн Гущеров, а сега избухна отново в социалните мрежи. В кратко видео Анджелина показа как преобръща тоалетна хартия от гърба към дупето си

От вируса или от лекарството почина последния пациент в Пирогов?

От вируса или от лекарството почина последния пациент в Пирогов?

Д-р Димитър Петров, който е лекар и бивш Управител на НЗОК постави под съмнение истинската причина за смъртта на 40 годишен пациент, за която медиите съобщиха вчера. В своя Фейсбук профил, д-р Петров написа: Последният 40-годишен пациент в Пирогов от сърдечен арест, вследствие на тежка странична реакция от лечение с хлорохин ли е починал

Ромът Галин наби ченге и строши патрулка

Ромът Галин наби ченге и строши патрулка

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

ФОТОГАЛЕРИЯ - Шокиращи снимки на инфекциозните отделения във Видин и Велико Търново

ФОТОГАЛЕРИЯ - Шокиращи снимки на инфекциозните отделения във Видин и Велико Търново

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

КНСБ: Част от храните скачат драстично за месец

КНСБ: Част от храните скачат драстично за месец

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

Разстрел за нарушителите на карантината

Разстрел за нарушителите на карантината

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

Жена от Враца почина заради COVID-19 истерията

Жена от Враца почина заради COVID-19 истерията

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Мутафчийски стана на торта

Мутафчийски стана на торта

Направете си и вие морковен сладкиш с генерала Морковена торта с фигурка на генерал Мутафчийски е кулинарен хит. Началникът на оперативния щаб за борба с коронавируса е изваян с детайли от захарно тесто, а автор на шедьовъра е Виолета Кулева. Сладкишът е със семпла визия, но най-интересното е на неговия връх

Най-коментирани

По гергьовски на балкона

По гергьовски на балкона

Извънредното положение наложено в цялата страна заради пандемията от COVID-19 принуждава много хора да прилагат нестандартни начини за да се приготвят за настъпващите Великденски и майски празници. Любопитна снимка показва жител на града под тепетата който чисти агне на терасата на балкона си в блока който обитава

В Китай забраняват яденето на кучета и котки

В Китай забраняват яденето на кучета и котки

Първи град в Китай забранява яденето на кучета и котки. Разпореждането е на управата в град Шънджън и влиза в сила от началото на месец май, пише BBC. Това вероятно ще е голям стрес за азиатците, тъй като месото от домашните любимци е сред традиционните им храни, коментираха запознати с нравите в Далечния Изток

Маркиньос: Нивото на БГ футбола е паднало

Маркиньос: Нивото на БГ футбола е паднало

Бившият халф на ЦСКА Маркиньос не е доволен от качеството в Първа лиа. Игралият за българския национален отбор бразилец отскоро се занимава с мениджърска дейност като целта му е да се наложи именно на нашия пазар. Маркиньос в момента е под карантина в къщата си край Сао Пауло. “Ориентирал съм се най-вече към българския пазар

Скучаещи домакини изхвърлят боклука, облечени като принцеси (Видео)

Скучаещи домакини изхвърлят боклука, облечени като принцеси (Видео)

Скучаещи домакини в режим на самоизолация лансираха нов тренд - изхвърлянето на боклука, преоблечени като принцеси, с тиари и бални рокли, пише в "Мирър". Стартът на кампанията беше даден от австралийката Даниел Аскю. Тя кръсти тренда Bin Isolation Outings /в разширен превод "изхвърляне на боклука в изолация"/

Неймар тренира с кучета за "Барса"

Неймар тренира с кучета за "Барса"

Бразилската футболна звезда Неймар Джуниър има нетипични съотборници в последните си дни. Той тренира заедно с… трите си кучета. Играчът на „Пари Сен Жермен” прекарва карантината в своето голямо имение край Рио де Жанейро в родината си. В двора той има затревено игрище за минифутбол, където всекидневно провежда по няколко часа занимания с топка

Върба иска много голове

Върба иска много голове

Треньорът на “Лудогорец” Павел Върба иска нападатален и резултатен футбол от отбора си. Новият наставник похвали условията за работа в Разград и е щастлив от качествата на играчите, с които разполага. Върба се надява скоро да има яснота кога ще бъде подновено първенството. “Радвам се, че домакинските мачове бяха доста зрелищни за публиката - каза

ФОТОГАЛЕРИЯ - Класните стаи по света опустяха. (Снимки)

ФОТОГАЛЕРИЯ - Класните стаи по света опустяха. (Снимки)

В разгара на пандемията COVID-19 училищните класни стаи и университетите в редица страни опустяха. Нуждата от социална изолация наложи в много държави дистанционната форма на обучение за милиони деца по целия свят. Снимки:

Шеф Манчев: Ще излезем по-силни от кризата

Шеф Манчев: Ще излезем по-силни от кризата

„Всеки трябва да прави това, което може и разбира. Никой от нас не е предполагал какво ще се случи, но всеки трябва да е адекватен на ситуацията и да е солидарен със случващото се“. Това каза в ефира на „Събуди се“ по NOVA шеф Иван Манчев. Той обяси ни, че 13% от работещите в страната са заети именно в ресторантьорския сектор

Кобрата обеща да дари милиони

Кобрата обеща да дари милиони

Кубрат Пулев направи грандиозно обещание да дари милиони в битката срещу коронавируса при победа над Антъни Джошуа. Все още не е ясно кога е техният мач за световните титли в тежка категория ще се състои. Към този етап вариант е края на юли. Това ще се случи, само ако ситуацията с пандемията на територията на Великобритания се успокои

Блокират ромско гето заради COVID-19

Блокират ромско гето заради COVID-19

Ромският квартал на Пещера е обграден с контролно-пропусквателни пунктове, съобщи БНТ. Допускането на хора и автомобили от и към него става след полицейска проверка и при крайна необходимост. Ограниченията са в сила от 7.30 до 19.30 часа. Те бяха въведени след извънредно заседание на Общинския кризисен щаб заради 11 случая на коронавирус в града

По гергьовски на балкона

По гергьовски на балкона

Извънредното положение наложено в цялата страна заради пандемията от COVID-19 принуждава много хора да прилагат нестандартни начини за да се приготвят за настъпващите Великденски и майски празници. Любопитна снимка показва жител на града под тепетата който чисти агне на терасата на балкона си в блока който обитава

ФОТОГАЛЕРИЯ - Класните стаи по света опустяха. (Снимки)

ФОТОГАЛЕРИЯ - Класните стаи по света опустяха. (Снимки)

В разгара на пандемията COVID-19 училищните класни стаи и университетите в редица страни опустяха. Нуждата от социална изолация наложи в много държави дистанционната форма на обучение за милиони деца по целия свят. Снимки:

Шеф Манчев: Ще излезем по-силни от кризата

Шеф Манчев: Ще излезем по-силни от кризата

„Всеки трябва да прави това, което може и разбира. Никой от нас не е предполагал какво ще се случи, но всеки трябва да е адекватен на ситуацията и да е солидарен със случващото се“. Това каза в ефира на „Събуди се“ по NOVA шеф Иван Манчев. Той обяси ни, че 13% от работещите в страната са заети именно в ресторантьорския сектор

Блокират ромско гето заради COVID-19

Блокират ромско гето заради COVID-19

Ромският квартал на Пещера е обграден с контролно-пропусквателни пунктове, съобщи БНТ. Допускането на хора и автомобили от и към него става след полицейска проверка и при крайна необходимост. Ограниченията са в сила от 7.30 до 19.30 часа. Те бяха въведени след извънредно заседание на Общинския кризисен щаб заради 11 случая на коронавирус в града

Кофи за смет блокират инвалидно място

Кофи за смет блокират инвалидно място

Кофи за смет оставени на инвалидно паркомясто за във Варна предизвикаха гнева на граждани които сигнализираха за това в социалните мрежи. Снимка: Facebook / Забелязано във

Роби Уилямс се е самоизолирал

Роби Уилямс се е самоизолирал

Певецът Роби Уилямс подозирал, че може да е заразен с коронавирусна инфекция, защото се почувствал "уморен, летаргичен и с лека треска" по времена доброволната си триседмична изолация от семейството си в Лос Анджелис, съобщава БГНЕС. 46-годишният певец от Великобритания прекара последните три седмици в апартамент

ФОТОГАЛЕРИЯ - Алтернативните маски по света (СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ - Алтернативните маски по света (СНИМКИ)

Освен традиционните маски, които почти целия свят сложи много хора намериха интересни алтернативни методи, с които да се предпазят от новия COVID-19. В специална галерия сме събрали едни от най-нетрадиоционните и интересни

30 нови случая на коронавируса в Китай, вижте ситуацията по света

30 нови случая на коронавируса в Китай, вижте ситуацията по света

Китай съобщи за 30 нови случая на коронавирус, регистрирани вчера, спрямо 19 предишния ден, предаде Ройтерс. Националната здравна комисия заяви днес, че 25 от заразените, регистрирани вчера, са пристигнали от чужбина, спрямо 18 такива случаи предишния ден, предава БТА. Информацията за случаите се актуализира непрекъснато онлайн ТУК

Оставят храна за нуждаещите се в Младост

Оставят храна за нуждаещите се в Младост

Неизвестни дарители оставиха храна за нуждаещите се на входа на метростанцията в Младост 1 в София. Благотворителна акция в Младост от вчера вечерта събра огромен брой споделяния и харесвания в социалните мрежи.  Снимка: Facebook / Видяно в

Кантарджиев: Медиците с грипоподобни симптоми ще бъдат тествани за коронавирус

Кантарджиев: Медиците с грипоподобни симптоми ще бъдат тествани за коронавирус

Трябва да се изследват всички болестни прояви на медицински персонал, това е най-важното. Утре се открива лаборатория в "Пирогов" с PCR. Това каза заместник началникът на Оперативния щаб и директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев на редовния брифинг, на който стана ясно