Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8230405 www.bgdnes.bg

Чудо в Поморийския манастир

Момиче проговори и се излекува от детски паралич


Невиждано чудо се случва в Поморийския манастир "Св. Георги Победоносец". Момиче проговаря, излекува детски паралич, а след години се омъжва и има четири деца.

Преди повече от година Дарина Костадинова от Поморие се заговаря с продавачка на зеленчуци в морския град. От дума на дума баба Паунка й споделя за чудотворното излекуване на нейна съседка в родното й село Мамарчево край Елхово.

Реклама


Изумена от разказа на възрастната жена, вярващата Дарина, която помага на светата обител в Поморие, изважда камера от чантата си. Моли баба Паунка да заснеме на видео онова, което казва. Продавачката склонява и разказва във видео за чудодейното изцеление.
"На едни съседи детето им се разболя от детски паралич. Ходиха къде ли не, но никой лекар не успя да му помогне", започва историята тя.
И продължава: "Тогава бабата на момиченцето сънувала глас, който й казвал да отиде в Поморийския манастир "Св. Георги". Да се помоли на светеца и да пренощуват с детенцето там. Бабата взима детето и отива в Поморие. Точно в полунощ три пъти чува дрънчене над главата им. На сутринта в църквата детето казало: "Бабо, искам хляб". А дотогава не можело нито да говори, нито да си командва ръчичките, абсолютно нищо", продължава с разказа си баба Паунка във видеозаписа.
Тя е категорична, че след случилото се всички в селото повярвали. "Моите родители са много религиозни, но от това най-много повярвах", добавя възрастната жена.


Тя завършва разказа си във видеото с още едно чудо. След като проговорило и проходило, момиченцето след години пораснала много хубава мома, оженила се в друго село и има четири деца - три момчета и едно момиче.
Известно време след записа баба Паунка починала. Но той се оказва изключително ценен. Дарина го предоставя в Поморийския манастир и той се пази в обителта и до днес.
Оказва се, че и до днес записът с баба Паунка все още се съхранява в светата обител в Поморие. Отец Сергий от Божия храм изпрати до вестника видеото, в което покойната жена споделя за чудото. Изцеление, което е в прослава на Бог, застъпничеството на Свети Георги и укрепването на вярата на всички миряни.
Дарина се моли и за намирането на достатъчно благодетели, които да дарят средства за ремонта на църквата в Поморийския манастир. Покривът на храма вече е изцяло нов, като остава да се сменят дограмата и пода на обителта, в която се съхранява чудодейната икона на свети Георги Победоносец. Както и довършителни работи.
Който желае и има възможност, може да дари средства по дарителската банкова сметка на Поморийския манастир:


BG51BPBI79371068842801
Юробанк България АД

Аязмо цери кожни болести

Манастирът "Свети Георги" в Поморие е прочут навред с лековитата си вода. Миряните вярват, че аязмото има необикновена сила да цери кожни и очни заболявания, дори и слепота при искрени молитви.


"Един мъж бил на поклонение в обителта и преспал няколко вечери. Миел се с водата и се излекувал от невиждано досега кожно заболяване, което нито един лекар не е могъл да установи и изцери 13 години. Преди 3-4 години се обади в манастира, за да благодари за това уникално чудо", разказа пред "България Днес" отец Сергий.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама