Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8234826 www.bgdnes.bg

Църквата с молебен за коронавируса

При поискване

Може и превантивно, може и при регистриран случай, казват духовници

Църквата е готова да откликне на молбата на всеки един мирянин за молебен срещу коронавируса. Това може да се случи както превантивно, така и ако коварното заболяване се промъкне и в България.
За целта е необходимо хората да се обърнат към местния свещеник, който от своя страна да потърси благословията на митрополита, под чиято юрисдикция е съответната епархия. Това споделиха пред "България Днес" духовници с дългогодишно служение.
Божите служители увериха, че висшият клир е готов да откликне на просбата за молебен срещу най-опасното явление в света в момента още на деня. Затова който желае, може да потърси благословение, без да губи време, и ще я получи.
По подобен начин наскоро в Троянския манастир и в храм в Сливен бяха отслужени молебени за дъжд покрай водната криза в страната. По чудодеен начин или не, но малко след това обилен сняг покри цялата страна, а от снеготопенето язовир "Студена" и множество други водоеми възвърнаха нормалното количество на вода в тях.
"България Днес" публикува две кратки молитви, които са за лекуване и изцеление. Те са насочени срещу всякакви заболявания, затова не се споменават конкретни скърби, от които е завладян човек.

МОЛИТВА ЗА ЛЕКУВАНЕ

Господи, Ти си източникът на Живота. Изпрати в мен животворната Си сила - Духа, да ми излекува ума, сърцето, духа, душата, волята и тялото. Да ме излекува от всички психически и физически болести и страдания. Да ме дари със здраве, сила и живот, с младост и красота и да развие в мен дарби и способности, за да мога да живея, да се уча и да Ти служа.
Амин.

МОЛИТВА ЗА ИЗЦЕЛЕНИЕ

Господи, помогни ми в този тежък час да се освободя от болестта, за да Ти служа с радост. Искам да посветя живота си на служене на Любовта, на изпълнението на Твоята воля.
Амин.

Снимка:

Духовници са готови да отслужат молебен срещу болестта при желание от миряните

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама