Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8239551 www.bgdnes.bg

Мис Вселена България Маги Вълчанова: Бракът ми с Румен е затворена страница

Аз взех решението и не съжалявам

КОЯ Е ТЯ

Магдалина Вълчанова е носителка на титлата "Мис Вселена България". Има двама синове, а години наред чрез фондацията си "Фейс ту фейс" се бори срещу трафика на хора. Моделката отскоро започна свой проект, свързан с фитнес и здравословно хранене. В откровен разговор с "България Днес" за първи път пред медии манекенката споделя за раздялата с бившия си съпруг Румен Георгиев и тежките предателства.

- Каква е Маги Вълчанова след всичко, което й се случи в живота досега?
- Една свободна жена. Достатъчно зряла, за да прескача трудностите с лекота, и достатъчно млада, за да бъде авантюристка и да живее така, както иска.
- Как се развива животът ти след раздялата с Румен Георгиев?
- Не водя стандарта на живот, който имах с Румен, но пак си позволявам достатъчно да се поддържам, да пътувам и също така се грижа и за децата. Работила съм преди брака, по време на брака и продължавам и след развода да го правя. Имам 15 г. трудов стаж. Кой знае каква промяна няма в това отношение. Доста по-освободена от предразсъдъци съм сега и се занимавам с всичко, което винаги съм искала. Например записах се да танцувам латинотанци. В момента съм студентка по дигитален маркетинг и отделно карах и курс за получаване на лиценз и правоспособност да съм треньор по фитнес към НСА. По образование съм магистър по икономика на социално-културната сфера.
- Съжаляваш ли за връзката си с Румен? Каква е разликата от тези девет години и последните три, в които започна на чисто?
- Щастлива съм от живота ми в момента. Спокойно ми е. За последните няколко години пътувам много. Водя и децата си с мен, за да видят свят. Миналата година ги водих на круиз в Италия и на 20-дневно пътешествие в Америка. Много се забавляваме заедно. Мисля, че децата ми ще станат приключенци като мен. Винаги съм обичала да пътувам.
Преди да се омъжа, особено когато бях професионален модел, прекарвах повече време в чужбина, отколкото в България. Бракът ми е просто една от всички обърнати и затворени страници в моя живот. Не ги мисля. Гледам напред. Решението за раздялата беше моя и не съжалявам. Тази връзка беше изчерпана. Децата свикнаха, че не живеем заедно с баща им, и са спокойни.
- Как се справя сама майка с две деца?
- Не е лесно. Най-много ме затруднява организационната част. Тези две деца изискват много грижа и много време. Аз съм сама. Трябва хем да изкарвам пари, хем да се грижа за тях. Майка ми е починала, а баща ми живее извън София и няма кой да ми помага. Затова ангажирам близките на бившия ми съпруг или просто ги оставям на него, когато имам нужда от времето си, за да свърша нещо. Отзивчив е в това отношение.
- Получаваш ли достатъчна издръжка за децата и изявява ли бащата желание да ги вижда?
- Децата получават издръжка от баща си малко над официалната, обявена за достатъчна от държавата. Не съм сигурна как да я определя. Децата са твърде малки да кажат дали им е достатъчна, а и никой не ги пита. Румен вижда децата си толкова често, колкото иска.
- Имало ли е тежки моменти в живота ти?
- Имало е. Няма да изпадам в подробности.
- Има ли нова любов на хоризонта и търсиш ли я?
- На този етап от живота ми съм си толкова самодостатъчна, че не губя време нищо да търся. Мисля да изживея остатъка от живота си добре. Ако нещо ме търси мен, ще ме намери.
- Кои са най-верните хора, които останаха до теб през годините?
- Брат ми Тодор, баща ми, най-добрата ми приятелка от детството Яна. С всички тях не съм преставала да поддържам връзка. Комуникативна съм и лесно се сприятелявам с нови хора, но не се откривам пред всички.
- А имаше ли предателства?
- О, да. Много. Болезнени преживявания, които просто ме направиха по-силна. Предателите просто ги изхвърлям от живота си и ги забравям. Не ги и мисля, защото съм твърде заета да правя готини неща за себе си и собствения си живот.
- Какво искаш да ти се случи занапред?
- Нищо не искам. Всичко си имам. Имам децата и себе си. Здрави сме. Какво повече да искам.
- От години си фитнес маниачка, а сега имаш и нов проект - да убеждаваш и другите да го правят.
- Много жени имат желание да тренират, но все слагат други приоритети пред личните си желания и все не остава време. Това е грешка според мен. Колкото и да си отдадена на мъж, семейство, деца, ако изоставиш себе си, няма да бъдеш щастлива, нито ти нито другите около теб. Само щастливите хора могат да даряват щастие.
Много жени едва "прохождат" в здравословния начин на живот, нищо че са на 40. Просто им липсват навиците, които са необходими, за да тренираш и да се храниш здравословно, без да ти е трудно. Повечето започват да търсят информация за тренировки само за да свалят килограми.


Съгласна съм, че затлъстяването е вредно, но заедно с наднорменото тегло и високия холестерол получаваш и куп други болежки и страдания в бонус. Да не говоря за ниското самочувствие и перманентната депресия. Не трябва да се чака да станеш с наднормено тегло, за да разбереш, че трябва да промениш начина си на хранене и да започнеш да се движиш. Това влияе пряко на хормоните и съответно на начина, по който се чувстваме. Визуалната трансформация идва впоследствие и е страхотно да я видиш.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама