Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8239563 www.bgdnes.bg

5G мрежата докарва коронавирус

Конспирации и лакърдии за най-новата епидемия

Леене на куршум, ракия и отвара от бъзак "преборват" заразата

Супа от прилепи, 5G интернет мрежа, евтините стоки от китайските сайтове и пърженият ориз със зеленчуци причиняват коронавирус! Не вярвате ли?
Отворете "БГ мама", групите в социалните мрежи, посветени на ваксини, природни церове и населявани от "специалисти по всичко", форумите за световна конспирация и вижте, че ако ни удари коронавирусът, ще има полза - ще изтреби огромна глупава част от "българското човечество". Заради паниката и истерията покрай заразата у нас, където няма нито един регистриран случай, конспиративните теории за произхода на болестта граничат по безумие само с методите как да се предпазим и излекуваме. Сами, разбира се, българинът бяга от лекар като манекенка от въглехидрат!
Вестник "България Днес" събра най-откровените малоумия, свързани с произхода, пророчествата и лечението на опасната болест. Защото коронавирусът е опасен и идеята да пиете ракия или тинктура от бъзак, за да се спасите от заразата, показва, че най-смисленият коментар в социалните мрежи за коронавируса е... измисленият по темата кючек.
Още в зората на истерията покрай коронавируса далновидна телевизионна шарлатанка обяви в ефир, че цери от болестта с леене на куршум. Жалките опити на експерти като националния ни епидемиолог доц. Ангел Кунчев да налее здрав разум на истерясалото население, че куршумът няма да помогне, отидоха в канала. Масово откачалки се юрнали да поръчват специалната бяла магия срещу злия коронавирус, който бил пророкуван лично от баба Ванга. А каже ли нещо пророчицата, без значение, че няма свидетели на казаното, то е така. Баба Ванга се оказа един от предсказателите на опасната пандемия, но руските медии, цитиращи отдавна покойната лечителка, така и не обясниха кога и къде баба Ванга е пророкувала подобна опасност.


По-начетените обаче решиха да се доверят на пряката конкуренция на пророчицата за повсеместната паника - автора Дийн Кунц. Още през 1981 г. Кунц разказва в творбата си "Очите на тъмнината" историята на опасен вирус от Китай с името "Ухан-400". В романа вирусът е наречен "перфектното оръжие", защото засяга само хората. Той не може да оцелее извън човешкото тяло повече от минута и не изисква скъп процес на обеззаразяване, след като се разпространи сред населението. Веднъж заразен, никой не живее повече от 24 часа, повечето умират на 12-ия.

Реклама

По-коварен е от вируса ебола в Африка - безкрайно по-ужасен. Убийството при допир с "Ухан-400" е 100 процента. Тръпки да те побият! Хорър-фантастът Кунц не е обелил и дума дали е предвещал в романа си коронавируса, но много конспиратори го направиха вместо него...
Разбира се, подобен ужас, предсказан от баба Ванга и Дийн Кунц, не може да няма конспиративен характер и в произхода си. Китайци, които яли супа от прилепи, са главните причинители на заразата, твърди потребителка в български форум. Проблемът е, че хиляди й вярват и препредават мъдрите слова на скучаещата домакиня, която, разбира се, научила "истината за заразата" от "позната на приятелка на едни други познати". Не са съгласни с тезата обаче други нашенци, които категорично обвиняват най-модерната мрежа за пандемията – 5G мрежата. Тя, ако не знаете, разпространява вируса през компютрите и интернета ви - "който използват милиони китайци", а 4G мрежата е била за по-старото поколение вирус - птичия грип. Това обаче не е всичко - китайските стоки, поръчвани у нас от тамошните евтинджос сайтове, и ресторантите, управлявани от китайци в родината, са истински развъдник на заразата. "Мами" от форумите с прискърбие отбелязват, че спират да купуват китайските ментета и боклучета в името на семейното здраве...


Кошмарът на конспирациите не спира до обясненията откъде е произлязла опасната болест или кой пръв е предупредил за нея. Време е да се лекуваме, алтернативно, разбира се и за препоръчване - по интернет и с четене на маниакални теми по аналогични форуми. Лошото е, че основни методи за цяр се леят не оттам, а от националния ефир, където експерт обяви, че алкохолът е най-лесният начин за превенция на коронавируса. Че и за лечението му. А пийващите твърд алкохол са буквално имунизирани от опасната зараза. Комичните колажи и снимки, посветени на гаврата с ракията - борец срещу епидемията, даде лъч надежда, че нацията не е толкова луда да се хване на тази струна. Причината е, че от години, появи ли се масова зараза, скоросмъртницата е посочвана за пенкилер. Преди време с ракия лекуваха дори ешерихия коли. Облекчението за нивото на човешката глупост обаче спря дотук. Чули, че срещу коронавируса лек няма, масово невежи нашенци заложиха на превенцията. Тинктура от бъзак, аналгин (?!?!?!), студена вода на гладно, имуностимулатори, мазане с ракия или пиенето й, кисело мляко на корем като при радиация и дори носене на... противогази на улицата. Това е ситуацията, драги сънародници, това е нивото на здравна информираност, култура и здрав разум. Затова да идва вече този коронавирус и да се приключва! Тъкмо (по форумски мъдрости - б.р.) норвежците няма да има кого да отведат с влаковете...

Депутат: Рецитирайте
мантри за превенция

Йога и рецитиране на мантри помагат за превенция на коронавируса. Това заяви вчера, прилагайки съвети от тибетската медицина, депутатът от ГЕРБ и бивш областен управител Николай Сираков. Избраникът цитира един от гурутата на тибетската медицина и препоръча в социалните мрежи хората да не пренебрегват съветите му.
"За коронавируса - доктор Нида Ченангтцанг, един от най-уважаваните съвременни доктори по тибетска медицина. Правилната хигиена на ръцете и носенето на защитни маски за лице са много важни, но най-важното е хората да имат достатъчно почивка и сън, да имаме добра и разнообразна диета и да поддържаме балансиран начин на живот. Това означава да правите регулярни физически упражнения, да спите достатъчно и да се включите в релаксиращи и лечебни практики като йога, рецитиране на мантри", съветва избраникът.

Реклама
Реклама