Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8242446 www.bgdnes.bg

Тарикатката Наталия източила бизнесмен

Конфискация за търновска аферистка

Шест години след кражбата на 880 бона италианецът Масимо Поджо не е получил парите и присъда няма

Иск за конфискация в размер на 863 636 лв. срещу търновската аферистка Наталия Боянова внесе в съда КОНПИ. Повод за делото е обвинението срещу Боянова за участие в афера с фалшификация на документи, довела до източване на частна фирма. Самата афера, довела до ощетяването на италианския бизнесмен Масимо Поджо с 880 бона, се разиграва през 2014 г. След хиляди безумни перипетии и избухнал дипломатически скандал Боянова доста по-късно се сдобива с обвинение, но присъда така и няма, а парите не са върнати на чуждия бизнесмен, научи "България Днес". Така единственият шанс за възмездие е делото на антикорупционната комисия срещу търновската аферистка Наталия, стига тя все пак да има някакво имущество на свое име.
Документната афера започва през лятото 2014 г. По това време италианецът Масимо Поджо развива у нас солиден бизнес с изолации чрез няколко свои фирми . В края на юни той получава обаждане по телефона от банков служител, че непозната за него дама, представила се за управител на една от фирмите, опитва да преведе 880 хил. лв. от сметките. Тъй като това става от банков клон във Велико Търново, а не от София, където е седалището на дружеството, от банката сигнализират собственика.
Масимо Поджо моментално отрича да е наредил превод, но докато реагира, парите вече са прехвърлени към новото дружество. Наетият от него адвокат установява, че италианецът вече не управлява своята фирма, разказа той в репортаж пред Би Ти Ви. Проверка на юристите му показва, че няколко месеца по-рано чрез фалшифицирани документи адвокат успява да го заличи като управител. Макар книжата да са очевадно подправени, а подписът на Поджо да няма нищо общо с оригиналния, те са приети от чиновниците в Търговския регистър. Те без никаква проверка вписват като нов управител търновчанката Наталия Боянова.
Италианският бизнесмен моментално завежда гражданско дело. То е успешно за него и по категоричен начин доказва, че новият управител е назначен с подправени документи. Това, оказва се, не е достатъчен повод бизнесменът да си върне обратно парите, които междувременно са блокирани по сметката на фантомната фирма получател. За да стане това, по закон "управителката" Наталия трябва да бъде осъдена. Веднага след като разбира за аферата, италианският бизнесмен подава жалба в прокуратурата. Година и половина по-късно резултати няма. В началото на 2016 г. Масимо Поджо се оплака, че разследващите умишлено протакат случая. След като дълго време с измамата се занимават прокурори в София, изведнъж случаят е прехвърлен във Велико Търново, където живее Наталия. Така цялото разследване започва отново. Дотогава самата "управителка" и адвокатът, внесъл документите, не са арестувани, а само разпитани. Според запознати доста по-късно прокуратурата все пак й повдига обвинение, но до ден днешен присъда няма. Така италианският бизнесмен не успява да си получи парите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама