Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8244787 www.bgdnes.bg

Аферата с водите в Пловдив прерасна до престъпна група

Разследването за злоупотреби и корупция в Басейновата дирекция в Пловдив стигна до организирана престъпна група. Като съучастник в престъпно сдружение вчера е арестуван общинският съветник Стефан Послийски, издават запознати.


За втори път маскирани ченгета изненадаха с белезници шефката на Басейновата дирекция Цветелина Кънева. След като в понеделник тя е изведена от работното си място от тежковъоръжени униформени, вчера сутринта полицаи отново я посещават. Кънева е пусната срещу 5 бона гаранция и се прибира в дома си в село Войводиново, но разследващите размислят. "Този път нямаше белезници и автомати. Държаха се вежливо, дадоха й време да мине през банята и да се облече", разказва синът на задържаната.
Тя е обвинена за безстопанственост, от която са нанесени над 46 хил. лв. щети на държавата. Липсите се свързват с незаконен сондаж на захарния завод, собственост на Маринела и Ветко Арабаджиеви. Съдът под тепетата трябваше да гледа искането за отстраняване на Кънева от длъжност, но разпитът й в София отложи заседанието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама