Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8277529 www.bgdnes.bg

Ганята вкарал брата на Бербатов в наркобизнеса

Менторът лежал за точене на сметки в Уганда

Асен и новото му гадже Ани са задържани с дрога в Благоевград

Най-могъщият наркобос в Благоевград Иван Ганчев-Ганята вкарал в бизнеса с дрога Асен Бербатов. Това станало покрай бившата съпруга на брата на футболната легенда - Димитрина. Известната в Благоевград с името Мима жена е свързана с началото на всичките му проблеми със закона, разкриват близки до бившата семейна двойка.
Димитрина е племенница на мафиотския бос Ганята. Преди време той бе осъден в Уганда на 9 години затвор заради източване на карти. Бандата на Ганята е известна на цяла Южна България. Освен с източване на дебитни и кредитни карти той се занимава с трафик на крадени коли и наркотици, сочат данни от полицейските сводки.
Всъщност всички проблеми на Асен започват именно след началото на връзката му с Мими, разказват техни познати. Юношата на ЦСКА, на когото мнозина предричаха успешна кариера като централен защитник, провали шансовете си във футбола. Той вдигна приказна сватба с половинката си, на която се изсипа ъндърграунд елитът на Благоевград. След това се пробва да отвори магазин за дрехи, който фалира. Според мнозина, обезверен от неуспехите си, Асен кривнал от правия път под "нежните" насоки на половинката си и нейния роднина.


За негово съжаление деянията му не остават незабелязани от полицията. През 2012 година спецполицаи нахлуха в дома му, за да търсят наркотици. Според различните информации това е станало няколко дни след като Асен е бил хванат да пласира кокаин на двама души. По-късно зaeднo c aвeрa cи Николай Бoриcoв бяхa зaдържaни в aвтoмoбил нa E79 крaй Дупницa c близo 20 грaмa кoкaин. Нaркoтикът бe cкрит в дунaпрeнeнo дeтcкo cтoлчe. Тoгaвa Aceн Бeрбaтoв ce държa aрoгaнтнo c пoлицaитe, зaплaшвaйки ги c брaт cи. През 2015 година той сключи споразумение с прокуратурата по двата случая, като се призна за виновен. Магистратите постановиха условна присъда от 1 година и 2 месеца с 3-годишен изпитателен срок. На 1 април 2013 г. пък Асен беше осъден от Районния съд в Благоевград да плати 1000 лева глоба заради шофиране без книжка.

Реклама


Според слуховете в областния град Бербатов и Мима са разделени от около три години. Това станало покрай заминаването на Асен за Лондон, където се подвизава известно време. Там той бе треньор в школата на ЦСКА-София. Това било последният опит на именития му брат да го измъкне от лошия път, по който е поел. Но и това не помогна и Бербо вече тотално е вдигнал ръце от брат си.
След раздялата с Мима Асен Бербатов заживял с новата си приятелка Ани. Двамата са задържани при полицейската акция в Благоевград в събота. При ареста доза кокаин е открита в дамската чанта на гаджето на Асен. Той самият е спипан 1,71 грама кокаин, който продал на клиент. Впоследствие въпросният клиент станал свидетел срещу брата на бившия национал.
Асен Бербатов е бил разработван от криминалистите в родния си Благоевград от около два месеца. Така станало ясно, че пласира най-скъпата дрога - кокаин. Ченгетата решили да го завържат, след като реализира сделката, при която той пласирал две дози за 150 лв.
Ченгетата последвали Асен, докато се прибирал с гаджето си Ани от София към Благоевград с автомобил, който шофирала 28-годишната жена. Полицаите закопчали клиента, а малко по-късно - Асен и Ани. В якето на Бербатов са открити две дози кокаин, а в чантата на гаджето му - още една доза и 2,4 грама канабис.
Асен е оставен за 72 часа в ареста. Една нощ зад решетките преспала и Ани. При обиски в апартамента на Асен са открити пари и няколко мобилни телефона. Той е обвинен в разпространение на наркотици, а Ани за притежание на дрога.

10 кг кока от Колумбия

За последно името на Иван Ганчев-Ганята бе споменато преди две години, когато с 10 кг кокаин на бензиностанция край София бяха задържани двама негови другари, с които е лежал в затвора в Уганда. Тогава криминалисти обясниха, че става дума за дoбрe рaзрaбoтeнa cхeмa зa нaркoтрaфик пo трaceтo Кoлумбия - Бългaрия. Самият Ганчев отрече публично да има нещо общо с наркобизнеса на задържаните му авери от затвора в Уганда. Ганята се прибира в България, след като прекара три години зад решетките в Африка.
В афера със задигнати пари от дарения за болен пък бе забъркана наскоро племенничката му Мима, която е бивша жена на Асен Бербатов. Според публикации тя прибрала парите от няколко кутии, без да ги отчете, където трябва.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама