Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8277988 www.bgdnes.bg

Жрици пропяват срещу човек на Очите

Шефът на клуб "Табу" търсил танцьорки с чисто досие

Проституцията тръгва да се легализира с нов проект за наказателна политика

Танцьорки от бургаския клуб "Табу" пропяват срещу шефа си, че ги е карал да проституират! В ранните часове в събота антимафиоти щракват белезниците на 38-годишния собственик на заведението Теодор Константинов. Представители на ъндърграунда разкриват, че Теодор е познат с прякора Мустака и е известен като приближен на несебърския бос Митьо Очите. От профила на задържания в социалните мрежи става ясно, че той е набирал танцьорки чрез обява във фейсбук, показа проверка на "България Днес".
Момичетата трябва да имат представителна външност, умения за работа в екип, чисто съдебно минало, да са комуникативни, гласят изискванията към длъжността. Шефът предлага отлично заплащане, ежемесечни бонуси, трудов договор и квартира. Стриптийзьорките разказват, че с течение на времето Теодор започва да ги склонява към разврат и да им предлага да извършват сексуслуги за по-добри доходи.


В клуба служители от "Криминална полиция" и Специализирани полицейски сили заварват четири труженички между 18 и 27 години от различни населени места в страната. Те споделят пред разследващите, че тарифата за 15 минути интимни ласки е 70 лева, а за половин час - 150 лв. За проститутките оставала по-малката част от печалбата, а лъвския пай вземал сутеньорът.

Реклама


Той парадира пред аверите си с лъскави немски лимузини. При тараша в "Табу" полицията открива пари в различна валута - левове, долари и евро. Освен собственика за 24 часа зад решетките е тикнат и 46-годишен охранител. Следователите от Районната прокуратура в Бургас се заемат да изясняват ролята му в престъпната схема.
Скоро може да се окаже, че труженичките не престъпват закона, като правят секс за пари. Въпросът - дали проституцията да бъде легализирана, е заложен в проект за нова концепция за наказателна политика за периода 2020-2025 г. Днес изтичат консултациите за стратегическия документ, заел се да уеднакви правото с това на Европейския съюз. Сред предложенията е отпадане на доживотния затвор без замяна, както и декриминализация на обществени деяния с намалена опасност.


Юристи се обединяват около мнението, че има членове от Наказателния кодекс, които се явяват архаични предвид развитието на обществените отношения. Практиката показва, че няма "пеперудки", които да търкат нара за практикуването на най-древния занаят. Те обикновено се арестуват и се изправят пред съда по чл. 329 от НК, който е насочен срещу пълнолетните работоспособни лица, които продължително време не се занимават с общественополезен труд, а получават нетрудови доходи по неморален начин. Обвиненията задвижват тромава процедура като изискване на справки от НАП, Бюрото по труда, общината и редица институции, за да се установи статутът на проститутката. Когато е изправена пред Темида, жрицата обикновено се измъква с глоба или пробация, показват съдебните статистики.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама