Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8287620 www.bgdnes.bg

Прибраха инспектори, изнудвали рибар

В ареста заради искан рушвет се озоваха двама инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – ИАРА, в Поморие. Подкупните чиновници Христо Златев и Веселин Атанасов бяха изненадани вчера сутринта от маскирани ченгета.
Веднага след като им щракват белезниците, криминалистите обискират автомобила, в който пътуват. В багажника е намерен куфар с голяма сума пари. Според разследващите малко преди това те са им предадени от бизнесмен, който извършва промишлен улов на риба.
Изнудваният корабособственик от Поморие подава сигнал в полицията. Така спецченгетата успяват да запишат разговорите му с двамата чиновници изнудвачи. Документирано е и самото предаване на рушвета. След размяната на парите криминалистите ги оставят да си тръгнат доволни към офиса на ИАРА в Бургас. Стотина метра след това на кръстовището на ул. "Мусала" колата е обградена от антимафиотите и следва арест.
Новината за проведената акция изненада директора на агенцията по рибарство в Бургас Галин Николов. Пред медии той коментира, че до момента не е получавал оплаквания от работата на двамата си подчинени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама