Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8288541 www.bgdnes.bg

Заразата удари волейболните избори

Клубове притеснени от коронавируса

105 клуба се събират в хотел на фаталния петък 13-и


Изборното общо събрание на Българската федерация по волейбол беше разклатено от истерията по коронавируса.
Сбирката, на която се очаква Любо Ганев да бъде избран за президент на най-успешния отборен спорт през последните години, е планирана за петък 13-и март. Форумът ще се проведе в столичния хотел "Холидей". Очаква се да бъдат регистрирани 105 клуба с право на глас.
"Не съм оптимист, че повечето клубове ще присъстват - заяви президентът на "Славия" Иван Сеферинов пред "България Днес". - Ще има пратеници от Плевен и Габрово. Част от клубовете дори са изпратили съобщение до федерацията, че искат промяна на датата за по-късен период заради епидемията. Защо не се изчака, за да не се получи обжалване за редовността на събранието? Не виждам какво значение има дали ще е сега или след месец и половина. Самият аз още не съм решил дали ще отида."
Според Сеферинов 45 клуба са отправили запитване дали събранието ще се проведе на обявената дата заради навлизането на заразата в България.
"Вероятно Владо Николов и групата около него натискат да се проведе събранието. Убеден съм, че предишният президент Данчо Лазаров няма амбиции да се занимава повече - допълни Сеферинов. - За да бъдат хората спокойни, са необходими модерни маски и уреди за измерване на температурата. С този ход на заразата може да се наложат и костюми. На Любо Ганев няма кой да му ушие толкова голям за краткото време, което остава."
Членът на Управителния съвет Борислав Кьосев също е против сбирката.
"Бойко Борисов забрани хора да се събират на тесни пространства - аргументира се Кьосев. - Вижте как затварят заведения. Няма да е добре 80-90 човека да бъдат на едно място в продължение на 3-4 часа. Ние не сме над закона и здравето на хората. Нищо не пречи събранието да се проведе след 1-2 месеца."

Любо Ганев: Който се страхува, да не идва!

Волейболната легенда Любо Ганев е единствен кандидат за нов президент на волейболната федерация. Той е и сред основните организатори на общото събрание. Специално за "България Днес" любимецът на феновете обясни каква е актуалната ситуация с изборното събрание.

- Г-н Ганев, ще се проведе ли форумът?
- Всеки ден ме търсят медиите по този въпрос. Вписали сме официално тази дата за провеждане. Няма как да се промени. В противен случай отиваме на още 4-5 месеца без ръководство на федерацията. Изпратили сме покани на 105 клуба. Който се страхува, да не идва.
- Колко клуба са обявили, че няма да дойдат заради коронавируса?
- Мисля, че са около десетина. Лично аз съм купил маски. Залата е дезинфекцирана. Все пак ще бъдем заедно само един-два часа. Събранието ще го има, защото е спешно.
- Какво би се случило, ако не се проведе сбирката?
- Как тогава ще изберем треньора на националния отбор? Имаме нужда от Управителен съвет, който да вземе решение. Другият важен казус е приемането на бюджет. С него ще кандидатстваме пред Министерството на спорта за финансиране. Ако това не се случи, през юни няма да имаме една стотинка, когато трябва да играем по турнири и да организираме състезания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама