Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8289774 www.bgdnes.bg

Сашка Васева отмени участия заради заразата

Фолкът се изплаши 

Страхувам се, гледам да не излизам, казва изпълнителката

Фолкгилдията е на нокти заради върлуващия коронавирус в страната.
Чалга легендата Сашка Васева е един от изпълнителите, които са пряко засегнати от заразата, тъй като ресторантите и дискотеките не са затворени със заповед от здравното министерство и работят с пълна сила.
"Наистина е проблем. Отмених всичките си участия в близките седмици. Истината е, че се страхувам, гледам и да не излизам много", сподели пред "България Днес" Васева. Тя допълни, че не би носила предпазна маска като мярка срещу потенциални заразени, но отбягва заведения с много хора.
С отменено участие е и певицата Джена, която след 3 дни трябваше да изнесе концерт в Германия. Ето какво написа: "Здравейте приятели! Пиша ви по повод концерта в Майнц - Германия, който трябваше да се проведе на 14 март. Поради личните ми съображения и притеснения от епидемията на коронавирус, върлуваща във все повече държави, отменям участието си и ще изберем нови дати за оставащите два концерта веднага щом премине щамът".


Тя и останалата част от фолкгилдията продължават да имат участия в страната, като са заявили на продуцентите си, че не искат да пеят в Габрово и Плевен, за да не се излагат в близост до огнището на заразата.
Фолклорната певица Светла Дукатева не се притесни да отиде до Франция с приятеля си, но взе предпазни мерки и си сложи маска. В пика на разпространение на заразата двойката посети Лувъра и не пропусна да се снима как се целуват с маски пред изящните световни творения.

Реклама


Спасение и избавление търси изпълнителката Райна, която предприе пътуване до Рупите, а в същото време чете тематичната класика "Любов по време на холера".
На другия полюс са изпълнителката Камелия и Кали, които преди ден имаха участия из страната, като от кадрите не изглеждат притеснени, пеят без маски и се снимат с феновете си за спомен.
Пред "България Днес" Ивана сподели, че при вирус ще засили повече личната си хигиена след срещите си с почитатели. "Винаги след участие си взимам горещ душ, а при вирус, предполагам, ще обръщам още повече внимание на тези мерки."
Деян Неделчев - Икебаната пък изрази силното си недоволство от цялата истерия около Ковид-19.

"Всяко чудо за 3 дни, и това ще мине. Не се предпазвам и не виждам смисъл от това. Преди дни пях в Бургас, не си слагам маска и няма да сложа", каза пред вестника Икебаната.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама