Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8320690 www.bgdnes.bg

Тошко Славков: Връщаме се в соца!

Дядо ми сплотяваше хората в беда, ако беше жив, щяхме да помагаме на цял свят с провизии

„На всички ни е трудно в този момент. Ще стане като в соца, ще се върнем към този строй, този див капитализъм показа, че няма как да оцелее в патови ситуации. Ако беше жив дядо ми, щяхме да помагаме на цял свят с провизии, защото по негово време бяхме най-развитата соцстрана на Балканите със собствено производство във всеки сектор. А сега какво правим? Само внасяме всичко. Ще търсите дедовия, както се казва.“
Така Тодор Славков, внук на Тодор Живков, обяснява ситуацията, в която се намира страната ни с извънредното положение заради коронавируса. Според Малък Тошко коронавирусът ще преформатира всички. Ще се създадат и нови форми на бизнес в държавата, с който тя ще е по-полезна на гражданите си, точно както по времето на соца.
„Тогава имахме 2500 предприятия, които бяха построени, и всички работеха. След това, през 90-те години, за мен това бяха най-пагубни за нашата история. И тогава на моята фамилия врагове не ни бяха СДС или сините, а по-скоро БКП, тези, които си преразпределиха външнотърговските дружества и капитали без никакъв контрол. Веднага след това над 300 човека са ни разследвали по всякакъв начин и никой нищо нередно не намери, никакви милиони, за които само се говореше, че имаме“, казва Славков.

Реклама


Според него именно през 90-те започнаха да се разпадат различните сфери в държавата, включително здравеопазването. Системата е станала все по-тромава и тегава за обикновения човек. И затова сега сърбаме плодовете на този разпад. Иначе от коронавируса Тодор Славков не се бои много, дори само ден преди да затворят курортите, е бил с приятели на Боровец на ски. С него не беше любимата му дъщеря Катерина, тъй като тя се обучава онлайн с майка си Силвия вкъщи.
„Баба ми се грижеше за мен най-много като малък. Баща ми много пътуваше. Никога не съм можел да правя каквото си искам, както и сестра ми, без да попитаме баща ми или дядо ми. Тогава получавах всичко и не бях особено амбициозен, но бях скромен. Аз и сега така живея, не искам да парадирам с нищо“, категоричен е Славков-младши. Завършилият английска гимназия Тошко, както го наричат приятелите, много искал да се дипломира с икономическа специалност в Швейцария, дори година приравнил дипломата си към тамошната.
„Влязох, но после трябваше да се върна в България, тъй като ме издирваха заради делото срещу мен. Но дъщеря ми никога не бих я записала да учи в английската. Тя и сега си говори перфектно езика“, обяснява Малък Тошко. „На мен детето ми се качва на главата, нищо не мога да й откажа, но с майка си се държи по друг начин. За мен тя е най-важна в живота“, смее се Славков. И наистина - момиченцето е и единствената жена, за която татко Тодор е проливал сълзи. Било е при раждането й.
„Преди като пиех много, промените в настроението ме караха да плача често, сега все по-малко са, а и вече от много време не пия изобщо. Спортувам и съм друг човек“, категоричен е Тодор Славков. 48-годишният син на Людмила най се забавлява с измислените истории относно личността му.
„Често чета небивалици около Ванга и майка ми. Но пък има и верни неща“, казва Тошко. Съвсем скоро пред медиите Нешка Робева разкри, че петричката пророчица е промълвила пред нея: „Короната, че ни гази и нас, но че оцелеем“. Тогава не се разбрало за какво става дума, но след вирусната пандемия нещата като че ли си идват на местата.
„И други неща се сбъдват от пророчеството на Ванга - че ще дойде време, когато българи ще искат да се върнат в родината ни я от гурбет, я защото ще им стане трудно извън страната, но няма да имат тази възможност. Границите ще се затворят. Ето и това се сбъдва“, написа Нешка в профила си.
„Харесвам Нешка Робева. И майка ми я харесваше. Но, честно казано, не мога да говоря за Ванга и предсказанията й. Нито знам какво точно е казала, нито знам какво е изфабрикувано“, категоричен е Тошко Славков.


Предсказанието на Ванга пред Людмила и Нешка:

„Когато светът тръгне на зле, ние ще сме малко настрани от това, което го чака. Затова предупреждавайте младите хора да се прибират. Някъде от 2022 до 2025 г. да си идват тук, защото започват световни катаклизми и там, където е земя - няма да бъде повече земя“, казва пред Людмила Живкова и Нешка Робева пророчицата. Според нея по това време ще започнат неприятности, а страната ни ще бъде пожалена от Господ. „20 правителства в България ще се сменят, преди да дойде доброто за българския народ. Той е защитен свише и има духовни водачи, които го напътстват. Затова лошото ще ни отмине", смятала Ванга.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама