Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8324533 www.bgdnes.bg

"Ангелите от ада" поръчали брата на фараонката Ружа

Заради $4 млрд. вкарват пистолет в устата на Игнатов в Цюрих

Константин е изведен мистериозно от ареста в Ню Йорк, влиза в програма за защита

Сериозни заплахи за убийство е получил братът на криптофараонката Ружа Игнатова – Константин, от свирепи членове на рокерската банда "Ангелите от ада". Той е бил заплашван многократно със смърт по телефона, отвлечен и пребит край София. Причината за това е изчезването на сестра му, която се покрива заради разследване на ФБР за пране на пари и отмъкнати над 4 млрд. долара от инвеститори в основаната от нея финансова пирамида OneCoin. Това се разбира от показания на Константин пред съда в САЩ, които американски сайт публикува вчера.

Реклама


Недоволството на инвеститорите на OneCoin води до това, че Константин е отвлечен, като е заплашен с оръжие след изчезването на Ружа през 2017 г. В началото на следващата година Константин започна да получава заплахи за смърт по телефона си. През март той твърди, че е бил отвлечен, след като е бил заплашен с оръжие. Похищението станало в София. Една вечер, когато напуснал офиса си и се доближил до колата си, някой опрял пистолет в гърба му, а след секунди бил натъпкан в миниван.
"Тогава ме изведоха в предградие на София, където ме пребиха, пръстът ми беше счупен. Нападателят ми каза, че ако Ружа изчезне с парите, тези ще се върнат и ще ме убият. И ако отида в полицията, ще режат части от тялото ми", разказва в показанията си Игнатов.
По-късно през 2018 г. Константин твърди, че получил обаждане от човек, който се идентифицира като високопоставен член на Hells Angels. Става дума за рокерската организация "Ангелите от ада", основана през 1948 г. в САЩ, която скоростно се разраства в цял свят. В множество публикации тези моторджии се свързват с богата палитра от криминални прояви. Доклади на Интерпол сочат, че "Ангелите от ада" имат хиляди членове в Западна Европа. Благодарение на свирепа дисциплина и брутално насилие мотористите контролират проституцията, трафика на дрога и оръжие в голяма част от континента.
"Той ми каза, че трябва да отида в Цюрих, Швейцария, за да отговоря на него и на неговите бизнес партньори. И ако не дойда, той каза, че това ще има лош край за мен. Затова отидох там, където се срещнах с тях в хотелска стая. Отново към мен беше насочен пистолет. Този път ми го сложиха в устата. И ми казаха, че трябва да се уверя, че всичко, което ми обещават в този момент, ще ми се случи, защото парите, които са инвестирали в компанията, са много по-ценни от живота ми", твърди в своите обяснения пред съда Константин Игнатов.

Подробните обяснения на подсъдимия покрай сестра си Игнатов видяха бял свят само ден след като той бил изведен по мистериозен начин от ареста в Ню Йорк на 13 март, петък. В сайта на Федералното бюро на затворите е посочено само, че Игнатов е напуснал пандиза, но не е уточнено неговото актуално местонахождение. Константин бе закаран там от Лос Анджелис, където бе задържан на 3 март 2019 г. заради разследване на ФБР. То е за пране на пари и отмъкнати близо 4 млрд. долара от финансовата пирамида. За лидер на организираната престъпна група прокурорите посочиха основателката на OneCoin Ружа Игнатова, която е в неизвестност от края на 2017 г.
След ареста си Константин се съгласи да сътрудничи на властите, като разкрие механизмите и участниците в колосалната престъпна схема, пуснала пипала в Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка. Така той спасява кожата си от тежка присъда и влиза в програма за защита на свидетели. Именно страхът от мъст на завлечени с милиони вложители притиска Игнатов да съдейства на властите.

Стана татко в затвора

Константин Игнатов стана баща, докато беше в ареста в Ню Йорк. Майка на бебето е адвокатка, която практикува в София, твърдят запознати. Когато бъдещият татко бе прибран зад решетките, любимата му жена бе бременна. Предстоящото раждане на бебето бе посочено и като мотив за искане на по-лека мярка от "задържане под стража" за Игнатов. Съдът отхвърли молбата му. Твърди се, че новият член на семейството се е появил на бял свят в САЩ, където спътницата в живота на Игнатов се оказала още преди година. Като част от споразумението на подсъдимия за сътрудничество с властите имало и клауза в програмата за защита на свидетелите да бъдат включени бебето и неговата майка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама