Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8333003 www.bgdnes.bg

Проф. д-р Игнат Игнатов: С 3 продукта можем да победим коронавируса

Това са вода католит, „метиленовото синьо“ и колоидно сребро

Кой е той

Проф. Игнат Игнатов е главен редактор на три американски журнала и в редакционния съвет на 5 списания. Автор на над 450 научни статии. Цитиран е 5658 пъти. Участва в научни проекти в 27 държави. Включен е в Енциклопедия за световнен принос. Автор на метод за превенция срещу COVID-19 в научно издание.

- Проф. Игнатов, много ли са пандемиите, свързани с вируси, които човечеството познава?
- В човешката цивилизация са известни няколко пандемии, като особено силна е тази през 14-и век, която е „черната чума“. При нея умират около 30 млн. човека, като спрямо тогавашното население това е огромен брой. През 1918 г. до 1920 г. е „испанският грип“, който също покосява такъв брой хора, но той е бил така структуриран, че атакувал само млади хора. Не е изключено това да е било също тип коронавирус, но мутация, тъй като тези вируси са доказани научно в края на 60-те години. Би Би Си току-що публикува статия, че от испанския грип е дошла мутацията коронавирус. Самият той е открит в края на 60-те години и няма как да са изследвани хората в началото на XX век. Доц. д-р Волфганг Люпке споделя, че през 1974 г. в Германия, защото коронавирусът не обхваща само хората, а и бозайниците, прасета и кучета, едните животни са били само носители, а другите са умирали от вируса. И в случая д-р Люпке предлага да се имунизират телета със серум с имунни тела и така да се атакува коронавирусът. Защото това, което се прави в момента, е, че се взимат от излекувани хора по подобен начин и се прави серум, с който се въздейства на болните.
- А защо не се разболяват всички хора в едно обкръжение?
- Разликата е в имунитета. Това, което предлагаме като борба с вируса, са три продукта, които могат да помогнат на хората. Едното е с вода Католит, която е популярна в обществото като алкална вода с отрицателни електрони. Ние към БАН изучаваме този вид вода, наш ръководител е доц. Георги Глухчев. Имаме доказателства за антитуморни, антивирусни и антибактериални ефекти на водата Католит. Паралелно с тази вода ние провеждаме опити от известно време и с друг продукт - „метиленовото синьо“. То е познато в лекарските среди като продукт, който може да лекува херпес зостер. Едно от свойствата му е, че неутрализира западнонилския вирус, РНК вирусите, като короната е точно такъв вирус, също така има ефект и при СПИН, а известно е, че в момента лекарства, които се прилагат при СПИН, действат с успех върху коронавируса. И най-уникалното му е, че това е продукт, който успешно повлиява „прогерията“ - това е преждевременно, ускорено остаряване на клетките и организмите. Колоидното сребро е третият продукт. Той е втори по токсичност след живака и трябва много да се внимава с дозите и доставчиците му. Какъв е неговият ефект? Той пробива мембраната на вируса, така обърква делението на РНК или ДНК и това е негов абсолютно уникален ефект. Коронавирусът е РНК вирус, който причинява болестта COVID-19. И като ги съберем тези три продукта, имаме реален шанс да се преборим с този вирус. По темата вече говорих и с колеги от Израел, Германия, Русия, Гърция. Оценката на експертите е, че методът е приложим. В чужбина прилагат колоидно сребро, много високи дози витамин „С“, както и озон.
Така че човек какво трябва да направи? Най-вече от първостепенно значение е да изчисти стомашно-чревния си тракт. Като два дни се гладува, седем караш на плодове. И при това положение имунните клетки много бързо започват след това да различават болни от здрави клетки и да ги унищожават. Тъй като при токсичност на стомашно-чревния тракт при натрупване на токсини започват не само автоимунните заболявания, но и повечето труднолечими заболявания, това е от първостепенно значение. След това трябва да укрепим входа на гърлото и белите си дробове. Спираме на пушим на първо време. Беше излязла една статия, че пушачи не ги хваща коронавирус, това е абсолютно невярно. И накрая да не забравяме слънчевата радиация. Имаме късмет, че при нас настъпва пролетта и голяма част от хората могат поне да използва слънчевите лъчи. Иначе най-силно ме опасяват все още работещите климатици, които са инкубатори на вируси и бактерии.
- Защо е толкова трудно да се открие ваксина срещу този вирус?
- Причината е, че той не е свързан с ДНК-то, а е РНК вирус. Много грипни вируси са ДНК вируси. Този обаче е много по-твърд, коварен, устойчив и трудно податлив. Самите вируси преди 1 млрд. и 100 млн. години от едноклетъчни организми са преминали към многоклетъчни и с това развитие са започнали да тормозят първо по-едрите животни, а после и хората.
- Правилно ли е постоянно да се мием – себе си и помещенията, в които живеем?
- Хигиената е много хубаво нещо, но по мое мнение една свръххигиена за по-дълъг период от време също ще изнежи имунната система, а тя е активна, когато живее в реална среда. Така че и с това не бива да се прекалява.
- Как си обяснявате бума на епидемията в Италия?
- Италия е с най-възрастното население на Европа и тъй като вирусът има ефект да засяга хора над 50 години, това е една от основните причини. Считам, че те трябва да приложат и допълнителни продукти за защита, които да подобрят статуса им. Особено силно трябва да се приема витамин „С“, колкото и елементарно да изглежда. Плюс това възрастните хора е добре под самата маска, която използват, да сложат втора и на нея лек воден разтвор на етанол - спирт, който също убива вируса. Трябва да се действа на много нива в профилактиката.
- Защо във Великобритания и Нидерлания прилагат по-мек режим и няма особено висок ръст на заболеваемост, а във Франция, Испания, Италия, които непрекъснато затягат режима, се увеличават и болните?
- Хората от тези страни са много калени. Имали сме скандинавци на семинар, тези хора през ноември се разхождат боси и голи, сякаш е август. Посетил съм всичките им страни, северняците като цяло имат много по-стабилна имунна система, имат и по-голяма продължителност на живота. Макар че в Европа най-дълго живеещи ги водят французите, гърците също, но въпросът тук е на силата на имунната система.
- Повече от месец никой не можа да обясни защо един вирус действа по коренно различен начин на деца, възрастни и млади хора. За разлики на биохимично ниво ли става дума, или за начин на живот?
- Всеки един от вирусите е предназначен, насочен за определен тип поразяване. Испанският грип, за който говорих в началото, поразявал повече млади хора, тъй като е предизвиквал съответни реакции в човешкото тяло основно на тях. Коронавирусът сега предизвиква поражения на дихателната система във вида, че пробива клетъчната мембрана, вгражда се в нея и колкото един бял дроб е на по-възрастен човек, толкова е по-зле, защото клетъчната му мембрана е много по-слаба от на млад.
- Не е ли на децата по-слаб имунитетът?
- Не. Имунната система на децата е много силна. При възрастните е проблемът. Антителата на децата са по-силни и затова се справят с вируса. Това е като компютърен вирус, който влиза и вреди като програма. Този е създаден с програма – увреждам бял дроб. Това е големият му проблем – първото се имплантира, прониква и се закачва на човешката клетка на белия дроб.
- Как се отнасяте към различните теории на конспирациите – изпуснат ли е вирусът, китайците ли са го пуснали, Тръмп ли е атакувал Китай, или Путин прецаква целия свят?
- Аз съм учен и няма как да коментирам теории на конспирациите. Но природата е толкова богата, че може да възникне всякаква мутация на всякакво ниво. Светът сега е различен. През 1950 г. сме били 2,5 млрд. население, а сега сме 7,7. Това вече води и до по-голяма сгъстеност, до по-голям риск от всякакви заболявания. Явно, че балансът в природата е нарушен. Може би на Земята трябва да живеят не повече от 5 млрд. души, за да сме здрави. Механизмът е прост - колкото повече хора, толкова повече вируси и заболявания. В началото на XX век проблемът е бил в по-ниското ниво на медицина и хигиена, а сега в броя на хората. А като цяло и добрите условия изнежват имунната система.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама