Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8352338 www.bgdnes.bg

Глас №1 в света Смиляна Захариева: Пак ще пея за ген. Мутафчийски и всички медици

Народната певица извисява глас всяка вечер от балкона


"Генерал Мутафчийски е уникален и харизматичен човек. Изпълнението ми към него от балкона на моя дом бе изключително уважително и с цялата ми подкрепа към всичко, което прави той. Ще пея всяка вечер от 21 ч. не само за ген. Мутафчийски, но и за всички лекари и медицински работници, банкери, журналисти и всички, които са на първа линия."
Това сподели пред "България Днес" Смиляна Захариева - жената с най-мощния глас в света. В събота вечерта в 21 ч. фолклорната изпълнителка излезе на балкона на дома си в Пловдив, нагиздена с традиционна родопска носия, и изви глас специално за шефа на националния оперативен щаб в борбата срещу коронавируса. Тя изпя "Сипни ми винце да пийна, генерал Мутафчийски", след което вдигна тост с чаша руйчо червено вино. Докато извисяваше глас, Захариева разтърси града под тепетата и с мощния звук на чановете, които притежава.
Краткият концерт завърши с химна на Родопите "Бела съм, бела юначе", а вдъхновяващият й глас прозвуча под съпровода и на няколко медни звънчета.

Наред с това Захариева публикува и шеговит колаж с ген. Мутафчийски. На първата снимка е самата Смиляна, която казва: "Не се стърпям, излизам". А на втората снимка със строг поглед генералът й казва: "Не излизаш. Само от балкона".


"И чановете, и звънчетата стоят на балкона. Браво на църквата, чийто камбанен звън всяка вечер в 21 ч. ни дава нужната подкрепа. Има сведения, че този звън е предпазвал в миналото от чума и холера. Да видим сега дали ще успее да помогне и срещу коронавируса. Аз вярвам, че цялата тази звънотерапия наистина помага. И отправям призив всеки да си набави медно звънче и всички заедно да се включваме вечер от своя балкон, разклащайки звънчето, и заедно да преборим заразата", разказа още пред вестника Смиляна.
Захариева е категорична, че по-късно медните звънчета могат да бъдат дарени на църквата. А след това би могло от всички тях да се изработя масивна камбана.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама