Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8352345 www.bgdnes.bg

Владика спасява взривения блок във Варна

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан преведе 15 000 лв. дарение за бедстващите хора от взривения блок 302 в квартал Владиславово в морската ни столица.
Една част от парите са от митрополията, а друга са събрани по време на проведена благотворителна кампания, в която се включиха всички храмове във Варна.


Адският взрив избухна в ранните часове на 13 януари. Трима загинаха, сред които и заподозреният бивш полицай Веселин Димитров. 18 души бяха ранени, а десетки бяха настанени в общински жилища, тъй като техните апартаменти бяха негодни за живеене.
"Отговорността да носим Христовото име и да бъдем християни не само по име, а и по дела ни насочва към дълга ни да се стремим да помагаме на хората около нас", се казва в обръщение на владиката Йоан. От своя страна хората от взривения вход веднага благодариха на всички, помагащи отново да имат нормални домове.
Със сумата, преведена от митрополията, вече близо 21 000 лв. са събрани по сметката за възстановяване на щетите. Заради мерките на извънредното положение обаче се отлага помощта за хората. Много от обектите, в които са поставени кутии за дарения, са затворени и парите от тях ще бъдат раздадени на нуждаещите се чак след възстановяване на живота постарому.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама