Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8353797 www.bgdnes.bg

Стоичков от Маями: Защитавам се от коронавируса с много чесън и гореща вода!

Никога няма да интервюирам Кристиано Роналдо, категоричен е Камата

Христо Стоичков даде интервю пред испанското издание "Ел Мундо Депортиво" от дома си в Маями, където спазва доброволна карантина заради пандемията от коронавирус.
- Г-н Стоичков, как се живее в изолация у дома?
- ЗащитаваМ се много. Ям много чесън, лук, пия гореща вода и вземам дълги вани с топла вода, за да се предпазя от този коронавирус.
- Със семейството ли сте?
- Да, със съпругата ми Мариана и свекърва ми, която е на 80 години и трябва да се грижим най-много за нея, защото коронавирусът е най-опасен при възрастните хора. Дъщеря ми живее наблизо, но нея и внука не съм ги виждал от седмица. Не можем да рискуваме. Това е опасно заболяване, което се предава много лесно.
- Забелязва ли се промяна по улиците на Маями?
- Мерките стават все по-строги. Започна се с училища и плажове. Следим внимателно какво се случва в Италия и Испания, затова вече сме взели мерки. Коранавирусът засяга възрастните хора и ние трябва да ги защитаваме най-много. Аз съм роден спортист, цял живот съм спортувал, здрав съм, но в този период ще се грижа за себе си много повече, за да не се заразя и да не го предам на тези, които най-много обичам. Не трябва да плашим хората, а трябва да им казваме как да защитят себе си и околните.
- Как оценявате ситуацията в Испания?
- Говоря много с моя мениджър Мингея и приятелите от съблекалнята на "Барселона". Знам, че болниците са задъхват и че броят на заразените и умрелите расте. Казвам ви - бъдете много внимателни! В Китай решиха кризата за два месеца. Китай е силен. Там никой не нарушава правилата. Италия и Испания са слаби, както и останалата част от Европа. Ще видим какво ще се случи сега със САЩ. Засега във Флорида има около 1300 заразени и 17 смъртни случая ...
- Отменен ли е сезонът на НБА и другите спортни събития в САЩ?
- Всичко е спряно, за да се избегне заразата. Не вярвам В Европа да има финал на Шампионската лига. Вижте как вирусът се разпространява в цяла Европа ... Например в Турция са диагностицирани 1200 случаи и има малко смъртни случаи, защото това е в началото на всичко, страна от 100 милиона души. И наистина ли вярвате, че европейският футбол може да бъде рестартиран? Че може да се играе финала на Шампионската лига в Истанбул, дори и да се премести през юни? Песимист съм.


- Работата ви ще ви помогне ли да се справите по-добре с тази пандемия. Колко интервюта направихте досега?
- Повече от 50. С най-влиятелните футболни хора по света. Мога да ги събера в един филм, не го изключвам. Най-лесните интервюта са с тези от "Барселона". Няма да има друг като Меси. Моуриньо ме обича много. Винаги е интересно да разговаряш с Моу, той е човек, който те изненадва. Интервюто с Анчелоти също бе добро. А знаете ли къде се отнасяха много добре с мен? В "Атлетик" (Билбао). Чоло Симеоне също имаше респект. Интервюирах Клоп три дни преди финала на Шампионската лига. Той ме пусна в хотела с отбора в Ливърпул, феномен. Никога няма да интервюирам Кристиано Роналдо. Не искам.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама