Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8355123 www.bgdnes.bg

Рут Колева блокирана в Мексико

Певицата е под карантина в забутано село в джунглата на Юкатан

Блокирана в забутано мексиканско село е певицата Рут Колева. Изпълнителката съобщи за непредвиденото си приключение в социалната мрежа. В него Рут попада заради карантината срещу разпространението на коронавируса и не знае докога ще продължи изолацията й в южната част на полуостров Юкатан.

"Опитвам се да синтезирам с прости думи това, което ми се случва в последните дни и се връщам само към изречението "животът се случва независимо от нашите планове". В момента съм заклещена в едно отдалечено село в Юкатан, Мексико", пише Рут. Преди две седмици тя пристига в Мексико с идеята да остане само няколко дни. Дошла по работа с една раница на гърба. Плановете й са да приключи набързо с ангажимента и да се върне в Чикаго за концерт. Оттам трябва да пътува за Остин, Тексас, с бърза спирка през Ню Йорк и после отново да се прибере в Голямата ябълка, където е базирана от няколко месеца.
"Разбира се, нито едно от тези неща не се случи. Миналата седмица избухна епидемията в Ню Йорк, а днес има над 4000 заразени в града. Билети към България почти няма, а и опасността от пътуването, което е над 30 часа, прави прибирането ми там също невъзможно.

Реклама

Докато се чудя какво точно да предприема, селото, в което се намирам, се самопостави под превантивна изолиация, защото най-близката болница е на час и половина, а местните нямат превозни средста. Можеш да излезеш от селото, но не можеш да се върнеш. Нови хора не се приемат. И сега аз съм тук... без да знам кога ще си тръгна. Едно село на брега на морето, на майната си в Юкатан, където се намирам, нямайки никаква идея за бъдещето си", споделя Рут. Тя допълва, че имала над 20 концерта в Европа, САЩ, Канада и Азия. Всичко това пропада и изчезва за часове.


"Цялата ми работа от месеци насам, планирани пътувания и бъдещи доходи. Албум, турнета, промоции... Колко крехки и уязвими са човешките планове и мечти. Не изпитвам паника, нито страх за бъдещето. Имам вярата, че всичко се случва с причина и това е естественият ход на нещата. Не ме е яд и не съжалявам, че така е станало. Може би просто така е трябвало да бъде. Смятам да се забавлявам и да се адаптирам към ситуацията", обяснява Рут. Допълва, че май ще й се наложи да научи испански, за което вече си е свалила онлайн приложение. Докато трае принудителната й изолация в мексиканската джунгла, Рут опознава живота на местните жители и прави традиционното мексиканско предястие.

"Хората тук са много мили, времето е прекрасно, храната хубава, а морето приказно. Музиката чака да бъде написана", допълва певица в поста си. Той е коментиран от стотици нейни приятели, които я насърчават да твори. Сред тях е легендарната певица Йорданка Христова, която подчертава, че за свободния дух на таланта не съществуват граници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама