Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8358996 www.bgdnes.bg

Певецът Орхан Мурад: Работата в театъра ме спасява от безпаричие

На щат съм в Кърджалийския театър, притеснявам се за колегите, които са без работа и са обречени

„Слава богу, че съм на щат в Кърджалийския театър. Заплатата оттам ме спасява. Нямам изяви в тези тежки за всички времена. Добре че е доходът от театъра. Той ме спасява от безпаричието.“ Това разкри пред вестника майсторът на баладите Орхан Мурад.
Изпълнителят на „Хиляди слънца“ от няколко години е на щат в Кърджалийския театър. Бащата на Сузанита е музикален ръководител в културния център в родопския град. Орхан основно се занимава с аранжиментите. Взема участие и в някои спектакли.
„Аз съм добре. Но се притеснявам за част от колегите ми. Те не се водят на работата никъде. И в това „мъртво“ време ще останат без доход. Това ще ги обрече на глад“, обяснява Орхан Мурад.
Много от артистите са на същото мнение като изпълнителя. Редица известни музиканти и актьори подписват петиция в подкрепа на независимия културен сектор в България. Сред тях личат имената на Ованес Торосян, Лорина Камбурова, Стоян Радев, Димо Стоянов от П.И.Ф, Рут Колева, Зорница София Попганчева и други. Петицията е адресирана до министъра на културата Боил Банов, както и до още няколко негови колеги.


Изолацията влияе добре на Орхан Мурад. Той най-накрая има много свободно време, което да прекара със семейството си.
„Всички сме си вкъщи. Сузи е при нас също. И тя няма изяви. Цял ден е затворена. Но няма какво да прави. Сега имаме време да говорим и да се сплотим още повече като семейство“, разкрива любимият изпълнител. Той се надява пандемията из целия свят да отшуми по-скоро.
„Не се страхувам – категоричен е Орхан. – Спазвам всичко, което казват експертите. Пазя се. Не излизам на разходки. Само до магазина за най-нужното. Не съм се презапасил с продукти. Не съм истерик“, добави Мурад.
Желаем му да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама