Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8372979 www.bgdnes.bg

Тръмп обмисля поставянето на някои щати под карантина

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля поставянето на някои щати под карантина заради пандемията от коронавируса, включително Ню Йорк, който е новият й епицентър в страната, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Бихме искали Ню Йорк да бъде поставен под краткосрочна, двуседмична карантина, защото е гореща точка. Ню Йорк, Ню Джърси, може би още едно-две други места, някои части на Кънектикът. Мисля по въпроса", каза Тръмп, цитиран от БТА.

Реклама

Той уточни, че евентуалната карантина няма да се отрази на търговията "по никакъв начин", но отбеляза, че жители на Ню Йорк напускат щата, а "ние не искаме това".

Потвърдените случаи на заразяване в САЩ надхвърлят 115 000, а над 1900 души са починали. В щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът има общо най-малко 64 000 заразени и 895 починали, като на Ню Йорк се падат 52 318 заразени и 728 починали.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че е разговарял тази сутрин с Тръмп и че тази тема не е била повдигната.

"Даже не знам какво значи това. Не знам как това би могло да се приложи от законова гледна точка и не знам какво би се постигнало от медицинска гледна точка", заяви Куомо. Той също така съобщи, че Ню Йорк отлага първичните си партийни избори за издигане на кандидат-президенти за вота през ноември от 28 април за 23 юни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама