Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8375136 www.bgdnes.bg

Уругвайският футболен "Дунав" си спомни за България (видео)

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история.
Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип, който бе качен на официалния Туитър акаунт на клуба, видя "България Днес". На кадрите те ръкопляскат на медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса.
"Това са нашите аплодисменти от благодарност за здравните специалисти и асистенти, както и за работниците от всички служби, които се борят срещу тази пандемия", гласи текстът към видеото. Участниците в него са облечени в различни фланелки на "Данубио". Клипът започва  с капитана Маурисио Викторино, който е облечен с червен екип с българското знаме. Преди Коледа отборът предизвика фурор в България, след като показа именно тази фланелка. Тя е в чест на основателите на отбора, които поставят началото му през 1932 година. Това са емигрантите Мигел (Михаил) и Хуан (Иван) Лазарофф, които посвещават живота си на "Данубио".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама