Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8378666 www.bgdnes.bg

Погват счупил телевизор в знак на протест

Мъж счупил телевизор, в знак на протест срещу мерките срещу коронавируса, е погнат от прокуратурата. Заподозреният е призовал още хора да последват примера му, а от държавното обвинение издирват и други за евентуална съпричастност към деянието.
Досъдебното производство е под надзора и ръководството на Районната прокуратура в Ямбол. То е „за извършени хулигански действия, изразяващи се в чупене на телевизор и призив същото да бъде извършено и от други граждани”.
„Деянието е извършено на 28.03.2020 г. на Общински пазар в град Ямбол”, конкретизират от държавното обвинение и съобщават:
Хулиганските действия се изразяват в демонстративно счупване на телевизор и призив същото да бъде направено и от други граждани, като протест срещу мерките, против разпространението или проявяването на заразна болест по хората, наложени със заповеди на Министъра на здравеопазването във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната. Престъплението е квалифицирано по чл.325, ал.1 от НК".
По този член наказанието е до 2 години затвор, а счупилият телевизора е задържан за 24 часа. Прокуратурата уточнява, че „по досъдебното производство се издирват и други лица, за да бъде изяснена съпричастността им към деянието”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама