Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8380740 www.bgdnes.bg

Дихателни апарати за 300 000 лева дарява "ВП Брандс Интернешънъл" advertorial icon

Апаратурата се предоставя безвъзмездно на най-нуждаещите се медицински заведения

В условията на епидемична криза, породена от разпространението на COVID-19, „ВП Брандс Интернешънъл“ АД - правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, изразява категоричната си подкрепа за предприетите действия от Националния оперативен щаб. За целта акционерите на компанията ще дарят на 5 нуждаещи се болници с изградени специализирани отделения за лечение на коронавирус респиратори, медицински защитни облекла за многократна употреба и маски. Дарението е на стойност 300 000 лева и закупуването му е съгласувано с Националния оперативен щаб като най-необходимо към настоящия момент.

От дружеството обвиха още, че „ВП Брандс Интернешънъл“ АД ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID-19. Притежаваната от компанията фабрика за спирт Essentica работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да доставя приоритетно за родния пазар продукция за производство на дезинфектанти. „ВП Брандс Интернешънъл“ АД вече направи дарение от спирт за дезинфекция на община София и ще предостави безвъзмездно спирт, облекла и маски на Акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" София.

„Изказваме признателност към работата на медицинските специалисти. Вярваме, че с обща работа, воля и дисциплина ще успеем да преминем и през това предизвикателство“, заявяват от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД“.

Реклама
Реклама
Реклама