Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8385700 www.bgdnes.bg

Виртуозът Васко Василев се бори с прането

С щипки за пране на ушите дефилира в социалната мрежа виртуозният цигулар Васко Василев. Смешното клипче музикантът направил на балкона на къщата си в испанския град Валенсия. Там Васко се е самоизолирал, докато трае карантината заради разпространението на коронавируса, който превърна Испания в едно от огнищата на заразата в Европа.


"Сега започваме операция простиране", така стартира видеото на цигуларя от терасата му с чуден изглед към града. В следващата минута той влиза в ролята на артист от епохата на нямото кино, който изпълнява без думи етюда с простирането на прането си. Под напора на силния вятър, Васко успява да прибере снежно белите си чаршафи от простора. Смотава ги на бърза ръка, а на тяхно място опъва дрехи, които очевидно се нуждаят от още сушене. През цялото време, докато трае сцената на замяната на сухи с мокри дрехи, Васко танцува и размахва огромни пласмасови зелени щипки за пране. В един момент ги поставя на ушите си като обеци и искрено се забавлява с двойното приложение, което е открил за дребния домакински атрибут.
Клипчето с нетипичното за виртуозния цигулар изпълнение е събрало близо четири хиляди лайка от потребители на мрежа и десетки споделяния. В стотици коменатари под веселото видео, приятели и почитатели на Васко му благодарят за повдигането на духа им в тези трудни времена, когато са принудени да си седят по къщите заради карантината.
В свои постове в мрежата, виртуозният музикант призовава хората да спазват инструкциите и да не напускат домовете си, докато опасността от заразата не премине. Самият той не губи времето си, а репетира, тренира активно и се изявява като кулинар в кухнята. От постовете му в мрежата се разбира, че излиза само, за да отиде до близкия магазин за храна. Напуска дома си винаги екипиран с маска и ръкавици, каквато е инструкцията на властите във Валенсия.
За радост на почитателите си, Васко пуска и клипчета, на които свири на своята уникална цигулка. Феновоте му са изключително доволни от това, тъй като могат да се насладят на виртуозните му изпълнения на фона на съвсем лична обстановка от дома на музиканта.
Една от най-приятните изненади, която Васко направи за публиката си преди дни бе онлайн концерт, заедно с още петима колеги от "Ковънт Гардън". Шестимата музиканти свириха всеки от дома си, а това изобщо не попречило на качеството на изпълненията им, коменитират зрители в мрежата. Изпълнителите вкараха и шегаджийски елементи по време на концерта си. Една от музикантките бе подредила около себе си няколко рула тоалетна хартия. Докато, друга свиреше, дъщеря й седеше с гръб към нея и четеше книга. Цигулар от групата пък се бе издокарал с фрак върху тениската си.
Васко Василев е избрал да си купи къща, не къде да е, а в циганската махала на Валенсия, обясни той след сделката преди повече от година. Световно признатият български цигулар призна, че обожавал испанския град и това го подтикнало да инвестира там. Спрял се на ромския квартал не заради по-ниските цени на имотите, а защото именно там е меката на испанското фламенко, което той обожава. Да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама