Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8388581 www.bgdnes.bg

Семейство от София прави защитни шлемове

В борбата с коронавируса

15-годишният Юрий работи на рождения си ден, произвел 700 броя

Все повече българи се включват доброволно в борбата с коронавируса. В помощ на родните медици тази седмица работи цяло семейство, заедно с 15-годишния им син Юрий.
Навръх рождения си ден ученикът, родителите му и сестра му изпратиха 700 броя защитни шлемове. Главата на семейството - бащата Станислав, работи във фирмa, която е част от рекламната индустрия. Той е получил подкрепа от свои колеги и приятели и са успели само за няколко дни да направят шлемовете.
Станислав и Юрий Йоневи се трудили неуморно, забравяйки всякакви други ангажименти, тревоги и дори рождения ден на ученика. Вместо торта и купон с приятели тийнейджърът е прекарал деня в работа.
За благотворителната инициатива разказва Кремена Кунева - създател на платформата #ЗаДоброто, която от години подкрепя всякакви каузи с благотворителна цел, а от началото на пандемията представителите й се увеличават всеки ден със стотици нови доброволци. С всички средства те помагат в борбата с вируса у нас.
"Семейството опакова 15 кашона със защитни шлемове, които ще бъдат разпратени из страната. Произведени са около 700 броя" - разказва Кремена.
Пропуснатият рожден ден на Юрий баща му Станислав намира като добра възможност синът му да получи урок по съпричастност и трудолюбие в името на общата кауза.
"Така се става човек!" - горд с детето си е Йонев.
От началото на пандемията стотици доброволци от кампанията се включват в продукцията на защитни материала за българските медици. Само за две седмици са снабдени 73 болници в страната и социални организации с неща от първа необходимост като ръкавици, маски, шлемове, калцуни, както и 10 респиратора. Сред изработването на маски и шлемове предстои хора от цялата страна паралелно с големите предприятия да започнат шиенето на защитни костюми, които в момента са дефицит в болниците.

Смартфон приложение за възрастните

За няколко дни беше създадено и безплатно приложение за доброволци. Целта е възрастни хора или хора в нужда да не се налага да напускат домовете си. В смарт приложението са регистрирани хора в беда и доброволци, които ги откриват и им помагат с пазар и доставка на лекарства и продукти от първа необходимост.

текст Юрий прави шлемове на празника си и баща му е горд

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама