Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8392040 www.bgdnes.bg

Духовници обединени: Молитви помагат срещу вируса

Иво АНГЕЛОВ

Искрени и чисти молитви помагат срещу коронавируса. Около това се обединиха родни духовници, които съветват да се обръщате поне веднъж дневно към Господ в битката срещу заразата.
"Винаги започвайте с фразата "Благословен Бог наш" и след това казвайте молитвата "Отче наш", която се предполага, че всички християни знаят. Накрая завършете със свои думи", препоръча пред "България Днес" отец Иван. За читателите на вестника той сподели кратка молитва, която да изричате:
"Господи, помилвай, нас грешните и се смири над душите ни. Спри този вид вирус, който е по-страшен и от чума. Запази ни от него, за да можем да живеем по-дълго и да прославяме името ти".
Отец Иван добави, че можете и да използвате по-обикновени думи, когато се обръщате към Бог, като важното е да сте искрени в желанията си. Но намирайте време всеки ден да се помолите.
Молитва за избавяне от новата епидемия предостави и Западно и средноевропейският митрополит Антоний:
"Господи, Боже наш, Който си богат в милостта и чрез Твоето мъдро грижовно предводителство, направляваш нашия живот, чуй нашата молитва, приеми нашето покаяние за греховете, спри новата инфекциозна болест (новата епидемия), както спря наказанието на Твоя народ по времето на цар Давид. Ти, Който си Лекар на нашите души и тела, дарувай изцеление на заболелите, изправи ги бързо от леглото на страданието, за да Те славят, Спасителю Милостиви, здравите покровителствай от всякаква болест. Благослови, укрепи и пази, Господи, с Твоята благодат, всички с човеколюбива и жертвена любов, опази болните в техните къщи и в болниците. Отдалечи цялата болест и страдание от народа и ни научи да ценим живота и здравето като Твои дарове. Дари ни, Боже, Твоя мир и изпълни нашите сърца с неотстъпна вяра в Твоята закрила, в надежда с Твоята помощ и в любов към Тебе и ближния. Защото Твои са помилването и нашето спасение, Боже наш, и на тебе слава отдаваме, на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и во веки-веков. Амин По молитвите на светите наши отци, Господи Иисусe Христе, Боже наш, помилуй нас. Амин".

Т

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама