Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8392716 www.bgdnes.bg

Конкуренция за Божигол

Валери Божинов ще трябва да се бори здраво за мястото си в "Пескара", след като поредното му италианско приключение се развива по кошмарен сценарий.
Неговият клуб ще опита да си върне нападателя Стефано Петинари от сицилианския "Трапани" след 30 юни, твърди местното издание pescarasport24.it.
Италианският футболист е на 28 години и се очаква следващите няколко сезона да бъдат най-силни в неговата кариера. Божигол вече навърши 34 и има предимството на опита, но за съжаление не успя да блесне с екипа на "Пескара", преди първенството да бъде спряно заради епидемията от коронавирус. Българинът има договор до лятото и не е ясно какво ще се случи с неговия контракт в извънредната ситуация, в която се намира Италия. Очаква се специално решение на УЕФА по въпроса с правата на играчите, които са с изтичащи договори. Ако "Пескара" успее да се договори с Петинари, ситуацията за Божигол ще се усложни много. Стефано прави отличен сезон с "Трапани" и има 14 гола в 27 мача за отбора. Излизал е титуляр в 26 срещи и само веднъж е влизал като резерва. Петинари играе в "Пескара" през сезон 2017-2018, като записва общо 38 мача и 13 гола.
Статистиката на Валери до момента е много лоша. Той е при "делфините" от февруари и все още не е отбелязал нито един гол. Божинов влезе като резерва в 70-ата минута на мача със "Специя", където играе друг българин - Андрей Гълъбинов. "Пескара" загуби двубоя с 0:2. Ситуацията не изглежда никак розова за Божигол, но той не смята да се предава.
Въпреки карантината Валери продължава да тренира всеки ден, макар и без топка. Официалните тренировъчни занимания в "Пескара" са отменени за неопределено време. Българският нападател тича сам по улица, дълга 200 метра, като прави многократни дължини. Преди това той се подготвяше и на плажа на адриатическото крайбрежие, но достъпът там вече е забранен заради карантината. В град Пескара, където живее Божигол, почти никой не смее да излезе на обществени места.
Валери признава, че е много задължен на свой италиански приятел, който го храни всекидневно. Божинов спи в хотела на собственика на отбора, но там ресторантът не работи, а футболистът се чувства самотен. Затова прекарва повечето си време в италианското семейство.
"Вече трета седмица съм при Карло. Човекът ми готви - обеди, вечери, всичко. Трудно е да си сам и да няма с кого да си кажеш една дума. Валерко само ме пита: "Кога ще си дойдеш, тати?". Малката има рожден ден. Така ми липсва! Тежко е", откровен е Божинов във видеочат на живо в инстаграм.
Никол, дъщерята на Валери, навърши вчера 8 години, а таткото е купил подарък, който предпочита да запази в тайна.

ЦСКА е кошмарът на Валери

Валери Божинов не може да си прости, че никога не е вкарвал гол на ЦСКА. За това сподели самият той в прям видеоразговор със своя приятел и бивш съотборник от "Партизан" и националния отбор на България Иван Бандаловски. Двамата са големи дружки и всяка вечер разнообразяват времето си с конферентна връзка, която е публична и за последователите им.

"Аз съм вкарвал на всички грандове в Италия. Без изключение. Но в България само срещу ЦСКА нямам попадение. Дори и автогол си вкарах срещу тях. Нямам дори победа над "червените", ядосва се Валери. Известно е, че той има големи симпатии към големия съперник "Левски", където изкара два периода от кариерата си.
През 2018 година Божинов бе най-близо до това да вкара гол на ЦСКА с екипа на "Ботев" (Враца). Тогава обаче той пропусна от дузпа, а след това си заби и автогол за загубата с 0:2. Преди години Валери можеше да заиграе за "червените". Нападателят  тренира няколко седмици с отбора, но не получи предложение за договор. Впоследствие отиде в "Левски". 

Реклама
Реклама
Реклама