Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8392855 www.bgdnes.bg

Карантината в Португалия заради коронавируса може да продължи с месеци

Наложените заради коронавируса ограничения може да продължат "един, два, три месеца", заяви португалският премиер Антониу Коща, цитиран от Ройтерс.

Общо 3600 компании са поискали правителствена подкрепа, за да плащат част от заплатите на 76 000 служители, чиято работа беше спряна като резултат от кризата с коронавируса, добави премиерът, цитирана от БТА. 

Реклама

Очаква се по-късно днес президентът Марселу Ребелу де Соуза да реши дали да удължи обявеното на 18 март извънредно положение, което налага ограничения на движението на хора и накара хиляди предприятия да затворят врати. Коща заяви по-рано тази седмица, че очаква президентът да вземе решение за удължаване.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в страната е 8251, а смъртните случаи са 187.

"Не знаем дали това ще продължи един, два или три месеца и това очевидно е плашещо за всички", каза Коща пред телевизия СИК. Той напомни на гражданитe, че въпреки приближаването на Великден, те няма да могат да отидат при други членове на семействата си, за да празнуват заедно.

По принцип десетки хиляди португалци живеят в европейски страни, но се прибират в Португалия за Великден и празниците, отбелязва АФП.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама