Елени Декидис, актриса от сериала All Inclusive: Мастера не ни жалеше

Приятел
Автор: Себастиан ПИЕР

Елени Декидис, актриса от сериала All Inclusive: Мастера не ни жалеше

Българите са трудолюбиви, гърците умеят да се забавляват 

Коя е тя

Елени Декидис е актриса, продуцент, възпитаничка на проф. Стефан Данаилов и в момента - част от комедийния сериал All Inclusive. Нейният персонаж е нахаканата Елица, богаташка съпруга, която често се държи надменно и употребява сложни думи, които не разбира. Както името й подсказва, Елени Декидис е от българско-гръцки произход и комбинира най-доброто от двата народа.

- Как се справяш в ситуацията на извънредните мерки и изолация?

- Опитвам се да запазя спокойствие и да свърша всичко, за което все не ми е оставало време. Имам доста купени книги, които чакат да бъдат прочетени, няколко сценария и още повече филми за гледане.
- Кое е първото обществено място, което ще посетиш, след като премине заразата?
- О, сигурно ще отида на кино с приятели или на театър. Също много ми липсва снимачната площадка. Да сме живи и здрави, бързо да премине и това изпитание по пътя ни. Идва лято, искам да му се насладя, да бъда навън, но също така се надявам да имам и много работни ангажименти.
- Елица (твоят персонаж в сериала All Inclusive) е претенциозна, устата и свикнала на лукс. Когато срещнеш човек като Елица, как реагираш?
- Хубавото е, че не ми се случва често да срещам такива хора. Но човек и добре да живее, попада на някоя нахакана персона. Аз лично гледам да не обръщам голямо внимание на такива хора, защото няма какво да ме впечатли в тях. По-скоро ги наблюдавам от професионална гледна точка. Първият ми урок по актьорско майсторство беше да набюдавам хората - маниери, начин на говорене и т.н. И до ден днешен имам този навик и това ми е много полезно при изграждането на образ. Трябва да кажа, че за мен беше удоволствие да изградя такъв колоритен образ като Елица и съм изключително благодарна на продуцентите, че ми се довериха.
- Казандзакис казва, че "човек има нужда от малко лудост или никога няма да може да скъса въжето и да се освободи". Има ли въже в твоя живот, което трябва да скъсаш?
- Аз много въжета скъсах. В нашата професия това е първо правило. Душата трябва да е свободна да твори, да търси вдъхновение. Харесва ми, че в света има някаква подредба, правила за "правилен", "удобен", "лесен" живот, но не е лошо понякога правилата да не се спазват. Едно от най-важните въжета, които скъсах, е това на притеснението. Живея така, както ми харесва, колкото и на моменти това да е в разрез с общоприетите разбирания. Не позволявам мнението особено на неблизки хора да ми влияе. Вярвам на собсвената си преценка и на усета си. Особено когато става въпрос за личния ми живот.
- Променяш ли се, когато си в Гърция?
- От доста време не съм била в Гърция, ако трябва да съм честна... Просто не ми остава време. Но Гърция е всеки един миг в мен. Гръцките ми приятели ми казват, че съм си гъркиня - от начина, по който изглеждам, през характерните жестове и най-вече, че съм "по живота".
- С какъв етюд влезе в НАТФИЗ?
- Хм, минаха 12 години... Не съм сигурна, че подготвяхме етюди. По-скоро имахме задачи на изпитите. Много ясно си спомням обаче трети кръг, в който трябваше да пея. Понеже бях взела само няколко урока преди това и за музикалния ми педагог беше напълно ясно, че нещата са обречени, решихме да "изпея" една народна песен и едновременно да танцувам (това поне ми се удава), та да замажем малко положението. Разбира се, за професора това не остана незабелязано. Като приключих с "пърформанса", той взе микрофона и ми каза: "Момиче, аз разбирам, че не можеш да пееш, но защо танцуваш?" Не знам защо изобщо ми е минало тогава през ума, че мога да заблудя професора.
- В академията бе част от Мастърклас на проф. Стефан Данаилов, лека му пръст. Какво спечели и какво загуби в годините в НАТФИЗ?
- Образованието ми по актьорство и фактът, че бях именно в класа на професор Стефан Данилов, лека му пръст, си беше школа само по себе си. През четирите години нямах почти личен живот, не спях, но никой не е казал, че тази работа ще е лесна. Научих много за професията, но и израснах като човек. Едно от най- важните неща според мен беше подготовката за света след НАТФИЗ - за трудностите на известността и хорската завист, за действителността без излишни илюзии. Мастъра и екипът му не ни жалеха. Наистина ми беше трудно, но сега бера плодовете от техния труд и съм им много благодарна.
- Успя ли да си кажеш всичко с Мастъра? Какъв беше последният ви разговор?
- Ние никога не сме говорели много с Мастъра - само слушахме и изпълнявахме. И попивахме всичко, което той кажеше. Когато бях първи курс, той беше министър на културата, във втори имаше роля в полулярен сериал. Затова и срещите ни бяха по-рядко, но винаги се работеше интензивно. Последно говорехме на неговия рожден ден, който направи в Народния театър преди две години. Вече беше изморен, а и имаше толкова много хора...
- Разпиля ли се Мастърклас или се събирате?
- Животът се променя след НАТФИЗ. Аз избрах да се реализирам като филмов продуцент, но когато имам възможност да играя в нещо, което ми е интерсно, го правя. Актьорското майсторство може да бъде много добра основа за други професии в сферата, каквато е и практиката в чужбина.
- В кой от филмите на Ламбо би участвала, ако можеше да избираш, и в коя роля би искала да бъдеш?
- Обичам неговите филми! Мисля, че ако има как, бих искала да му партнирам в италианския сериал "Октопод".
- Има ли тайни плажове по Халкидики, които още не са открити от българските туристи?
- Сега, ако кажа, че не съм ходила на Халкидики, дали някой ще ми повярва? Аз съм израснала малко по-далеч - на остров Закинтос, летните ваканции прекарвах само там. Така че не съм била на други плажове. Но предвид факта, че всички българи (без мен) са били на Халкидики, мисля, че нито плажове, нито най-вече таверни са останали неоткрити от български туристи.
- Кой е по-баналният "гръцки" въпрос - за узото или за сиртакито?
- За мен това е много лесен върпос. От алкохолните напитки само узо не пия. Но за гръцките танци - обичам атмосферта на гръцките партита. И винаги танцувам до последно. Някога чупехме и чинии... После хвърляхме салфетки, но предвид кризата сега може и това да отпадне. Много се забавлявам, който е бил с мен на парти, знае, че дори не ми е нужен алкохол, за да съм в натроение.
- Рисуваш от 2-годишна. Хоби, страст или терапия е?
- Когато бях съвсем малка, това беше начин да прекарвам голяма част от времето, харесваше ми, после се превърна в средство за себеизразяване. Наскоро се замислих, че някой ден ще се завърна към рисуването и тогава ще е хоби. Страст ми е киното, затова и избрах това да правя.
- Има ли риалити, което да те спечели за участничка?
- Не мисля, че има. Макар че много приятели се шегуват с мен, че съм си "цяло риалити". Шегата настрана - не мисля, че има условия и хонорар, които да ме накарат да изложа живота си на показ, особено ако има риск това да възпрепятства кариерата ми. Но виж, да водя предаване съм си мислела много пъти. И ми се иска, стига идеята да е вдъхновяваща.
- Кое българско искаш да пренесеш в Гърция?
- Българите са много трудолюбиви, качество, което винаги много съм обичала в тях.
- На какво гръцко искаш да научиш българите?
- Мисля, че както гърците се забавляват, никой не може така.
- Драма или комедия?
- Във време, което прилича на антиутопия, аз избирам комедията. Нали знаеш - смехът ще спаси света.

Фолкзвездата Андреа към Кобрата: Не отмъщавам, но и не съм простила!

Фолкзвездата Андреа към Кобрата: Не отмъщавам, но и не съм простила!

Виновен съм, че с Андреа не успяхме, коментира Кубрат Пулев "Ти беше всичко за мен, сега си просто урок!" Така се обърна към бившия си любим Кубрат Пулев фолкпевицата Андреа, която само преди дни разобличи успешния ни боксьор в паралелна връзка с друга жена. Оттогава Теодора Андреева, каквото е истинското име на изълнителката

Бил Гейтс: Теорията за чипирането е толкова глупава, че няма да я опровергавам

Бил Гейтс: Теорията за чипирането е толкова глупава, че няма да я опровергавам

Основателят на корпорацията "Майкрософт" Бил Гейтс заяви, че конспиративната теория, според която той е участвал в пандемията от коронавируса с цел чрез ваксина да вкара чипове за проследяване, е толкова глупава, че не си заслужава да я опровергава, предава БНТ. След избухването на коронавирусната пандемия в социалните медии се разпространи

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие. 223 са направените PCR тестове. Активните случаи на COVID-19 у нас са 1078. В болница са 149, а 8 са в интензивно отделение. Излекуваните за последните 24 часа са 68. Общият брой на излекуваните у нас е 1390, предаде БНТ. Добрата новина - за последното денонощие няма нито един смъртен

Гости под наем за сватби

Гости под наем за сватби

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане

Най-четени

Маша се натиска за Гришо

Маша се натиска за Гришо

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ

Ирина носи прозрачно бельо

Ирина носи прозрачно бельо

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка

Мария прецака Алисия

Мария прецака Алисия

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Крисия със заря за ЧРД

Крисия със заря за ЧРД

Зрелищен 16-и рожден ден спретна Крисия! Певицата, която изгря на телевизионния екран като малко момиченце, вече е сериозно стъпила в тийнеджърството и доближава пълнолетието. Личния си празник Крисия посреща още в неделя вечерта, когато получава изненадващ подарък - лична заря. Фойерверките озаряват небето над Разград

Ривалдо го прави в басейн

Ривалдо го прави в басейн

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Най-секси полицайката се дипломира

Най-секси полицайката се дипломира

Йоана Петрова успя да завърши втора магистратура и да роди по време на пандемията Най-красивата родна полицайка успя да се дипломира, научи „България днес“. Йоана Петрова, която през април прегърна първородната си дъщеричка Алена, e взела и дипломата си за втора магистратура от Софийския университет преди дни

Венелин Петков вдига имунитета

Венелин Петков вдига имунитета

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Синът на Софи Маринова - Лоренцо: Ох, дано да нямам любовния живот на мама

Синът на Софи Маринова - Лоренцо: Ох, дано да нямам любовния живот на мама

Певецът харчи парите си за кола, мечтае да не го свързват само с майка му "Не съм готов за сериозни връзки!" С това признание Лоренцо разкрива пред "България Днес", че отново е ерген и е готов за нови, но не сериозни връзки. Синът на най-известната българска чалга изпълнителка Софи Маринова споделя, че се чувства малък и не толкова узрял

Плеймейтка налази чалгар

Плеймейтка налази чалгар

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Черен вълк пази тракийско светилище

Черен вълк пази тракийско светилище

Четирикрак дявол броди в Медената скала  Митичен черен вълк пази тракийско светилище в Родопите. Хищникът броди в местността Баллъ кая (Медената скала), а наскоро случаен турист го забелязва и заснема видео с рядко срещания бозайник. Местна легенда разказва, че призракът на черен вълк от векове пази светилището

Най-коментирани

Красимир Живков в килията на Нено Димов

Красимир Живков в килията на Нено Димов

Ексминистърът и заместникът му тикнати на едно и също място Управниците на екоминистерството минават един след друг през следствения арест на "Г. М. Димитров" В килията, която доскоро обитаваше бившият екоминистър Нено Димов, е пратен заместникът му Красимир Живков! Това разкриха запознати пред "България Днес"

Междусъседски войни

Междусъседски войни

Фолкзвездата Андреа към Кобрата: Не отмъщавам, но и не съм простила!

Фолкзвездата Андреа към Кобрата: Не отмъщавам, но и не съм простила!

Виновен съм, че с Андреа не успяхме, коментира Кубрат Пулев "Ти беше всичко за мен, сега си просто урок!" Така се обърна към бившия си любим Кубрат Пулев фолкпевицата Андреа, която само преди дни разобличи успешния ни боксьор в паралелна връзка с друга жена. Оттогава Теодора Андреева, каквото е истинското име на изълнителката

Евгения Джаферович разходи децата

Евгения Джаферович разходи децата

Глътка свеж въздух пое Евгения Джаферович, видя "България Днес". Популярната дама излезе на разходка с децата, а и намери време да изпие кафе с приятелка. Тя седна в заведението на фамилия Халваджиян в центъра на столицата, където имаше възможност да се опъне на

Легендата Анди Коул шокира: Не знам дали ще доживея до 50 г.

Легендата Анди Коул шокира: Не знам дали ще доживея до 50 г.

Легендата на "Манчестър Юнайтед" Анди Коул шокира с признания за здравето си. Бившият английски нападател има заболяване на бъбреците, което е довело до тежка депресия и нови проблеми в последните месеци. В момента Коул е под строга карантина, тъй като е в особено рискова група при заразяване с COVID-19

Йорданка Христова плаче за кончината на приятелката си Терасита: Съсипана съм! Много ми е помагала, беше невероятна

Йорданка Христова плаче за кончината на приятелката си Терасита: Съсипана съм! Много ми е помагала, беше невероятна

"Съсипана съм! Много ми е помагала, беше невероятна жена, страхотен човек". Така голямата ни естрадна изпълнителка Йорданка Христова се прости с дългогодишната посланичка на Куба у нас Терасита Капоте Камачо, която почина на 2 юни в Хавана на 77-годишна възраст. "За съжаление, няма как да отида на поклонението

Петя Дикова очаква второ дете

Петя Дикова очаква второ дете

Водещата на предаването СООL...T по Би Ти Ви Петя Дикова очаква втората си рожба. Това обяви таткото на децата й - тв водещият и поет Илиян Любомиров в профила си във фейсбук. "Винаги най-много съм мечтал да имам свое голямо, сплотено семейство. Благодаря ти, Петя, че си моята сбъдната и сбъдваща се мечта

Вальо Топлото нервно чака трамвай

Вальо Топлото нервно чака трамвай

Да чака трамвай сред редовите граждани е забелязан ексшефът на столичното парно Валентин Димитров - Вальо Топлото, видя зоркото око на "България днес". Докато очаква мотрисата на градския транспорт, Димитров припряно се разхожда около спирката. Макар и с костюм, тъмни слънчеви очила и задължителната маска, която виси на брадичката му

Британци се готвят за щурм на Слънчака

Британци се готвят за щурм на Слънчака

Атаката към "големите пясъци" се очаква през юли Британците се готвят за традиционния щурм на Слънчев бряг. Масово нахлуване към курорта, а и към други места по родното Черноморие се планира за началото на юли. Във форуми, в които се обсъждат възможности за пътувания и почивки, англичани и ирландци споделят, че смятат, както в други години

Бил Гейтс: Теорията за чипирането е толкова глупава, че няма да я опровергавам

Бил Гейтс: Теорията за чипирането е толкова глупава, че няма да я опровергавам

Основателят на корпорацията "Майкрософт" Бил Гейтс заяви, че конспиративната теория, според която той е участвал в пандемията от коронавируса с цел чрез ваксина да вкара чипове за проследяване, е толкова глупава, че не си заслужава да я опровергава, предава БНТ. След избухването на коронавирусната пандемия в социалните медии се разпространи

Бил Гейтс: Теорията за чипирането е толкова глупава, че няма да я опровергавам

Бил Гейтс: Теорията за чипирането е толкова глупава, че няма да я опровергавам

Основателят на корпорацията "Майкрософт" Бил Гейтс заяви, че конспиративната теория, според която той е участвал в пандемията от коронавируса с цел чрез ваксина да вкара чипове за проследяване, е толкова глупава, че не си заслужава да я опровергава, предава БНТ. След избухването на коронавирусната пандемия в социалните медии се разпространи

Журналистът Павел Владимиров: Търсим скритата истина в новия ни уебсериал

Журналистът Павел Владимиров: Търсим скритата истина в новия ни уебсериал

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Песен получи за ЧРД най-малката фолкпевица

Песен получи за ЧРД най-малката фолкпевица

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие. 223 са направените PCR тестове. Активните случаи на COVID-19 у нас са 1078. В болница са 149, а 8 са в интензивно отделение. Излекуваните за последните 24 часа са 68. Общият брой на излекуваните у нас е 1390, предаде БНТ. Добрата новина - за последното денонощие няма нито един смъртен

Гости под наем за сватби

Гости под наем за сватби

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане

ЛиЛана остава под домашен арест

ЛиЛана остава под домашен арест

Специализираният наказателен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана от задържане под стража в домашен арест. Определението подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция. Според съда няма данни, че Деянова може да се укрие или да извърши престъпления, предава БТА. Деянова и Мартин Димитров са обвинени за участие в престъпна група за

Васил Божков се укрива в комплекса "Адрес Булевард"

Васил Божков се укрива в комплекса "Адрес Булевард"

Васил Божков се укрива в апартамент в комплекса "Адрес Булевард" в Дубай, твърди в. "Галерия" като се позовава на анализ на снимките, които публикува самият обвиняем. Това бил пентхауз собственост на румънеца Джовани Бекали, като вероятно с него е и бившият формален собственик на "Левски" Георги Попов. Цената на подобен имот била между 6 и 9 млн

Вергов безстрашен на колело

Вергов безстрашен на колело

Юлиан Вергов е безстрашен на две гуми, видя "България Днес". През паркове и булеварди в столицата, актьорът фучи с колелото си. С шапка и очила дегизировката му е недостатъчна и Вергов е лесно разпознаваем за пешеходците, които в последния момент се отдръпват, за да му направят път. Безаварийно каране, Вергов

Вики от "Мастило" в топ форма

Вики от "Мастило" в топ форма

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Маша се натиска за Гришо

Маша се натиска за Гришо

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ