Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8395082 www.bgdnes.bg

Мутафчийски: 37 нови заразени с коронавирус, общо стават 449

 37 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас за денонощие според данни на Националния оперативен щаб. Общият брой на заразените в България става 449, съобщи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг.

27 са новонастанените в болница. 566 са общо пробите, които са изследвани последно в страната. Област Видин е новата, която се появява на картата със зараза от COVID-19.

Реклама

Излекувани са 3 души в Бургас - лекар и семейството му. Излекуван е и един мъж в Шумен, както и един мъж в Перник на 33 г. Така общо оздравелите от заразата стават 25 (18 мъже и 7 жени). Най-младият изписан пациент е на 27 г., а най-старият е мъж на 80 г. Средната възраст на възстановените е 45 г.

В София новите заразени са общо 20. До преди 16 ч. вечера има 8 случа - в Александровкса са 2, в "Токуда" 1 и амбулаторните са 5. От вчера следобед пък случаите в столицата са нараснали с 12 - в "Пирогов" 5, Института на МВР 2, Инфекциозна болница - 4.

В Благоевград има 3 случая, които са в Банско и Разлог - жена на 27 г., мъж на 50 г. и жена на 75 г., която е настанена в болницата в Благоевград.

В Смолян новите случаи са 4 - мъже на 52 и 64 г. и жение на 55 и 59 г.

Във Варна новите болни са двама мъже на 26 и 43 г. и едно момиче на 9 г. Те са приети в болницата "Св. Марина".

В Добрич новите случаи са 2 - мъж на 35 и жена 30 г.

В Пловдив заразена е една жена на 53 г., която също е настанена в болница.

Реклама

В Пазарджик - 1 жена на 55 г., тя е настанена в болницата в Пещера.

Монтана - 1 мъж на 53 г. също в болницата.

Велико Търново - една жена на 79 г.

Видин 1 мъж на 56 г., настанен е в болнцата във Видин.

Два са новите случаи на починалите от коронавирус - един на 57 г. в Кюстендил и мъж на 40 г. в "Пирогов". Така до днес общо починалите у нас стават 10. Средната възраст на загиналите от болестта е спаднала още спрямо вчера и сега е 61 г.

Броят на хората с коронавирус, които са в болница, е 167 души. От тях 17 са интубираните.

Вече има резултати от депутатските проби. Има 2 съмнителни от общо 92-те, които са направени вчера във ВМА. Предстои да се препотвърдят. Останалите 92 проби, направени в "Софиямед", са отрицателни, каза ген. Мутафчийски. "По наша информация има депутати, които са изследвани и във Варна и в Стара Загора", каза ген. Мутафчийски.

В случай, че има заразен журналист, няма кризисният щаб да се намесва в решенията на работодателя дали да налага карантина в редакцията, такива препоръки може да даде РЗИ, обясни ген. Мутафчийски.

"Ако не са имали болни и такива със симптоматика или ако са имали и са подадени, тогава ок. Не съм обвинил нигого в укриване на болни", каза ген. Мутафчийски за лекарите от Банско, които поискаха извинение от него.

До края на деня вчера са минали 200 полицаи и 400 военнослужещи от 1000, които ще бъдат тествани общо и всички са отрицателни, обясни председателят на кризисния щаб.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама