Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8395366 www.bgdnes.bg

От вируса или от лекарството почина последния пациент в Пирогов?

Д-р Димитър Петров, който е лекар и бивш Управител на НЗОК постави под съмнение истинската причина за смъртта на 40 годишен пациент, за която медиите съобщиха вчера. В своя Фейсбук профил, д-р Петров написа:
Последният 40-годишен пациент в Пирогов от сърдечен арест, вследствие на тежка странична реакция от лечение с хлорохин ли е починал? Няма информация, затова това питам и предполагам.

Хайде щабът, освен статистика, спорове за тестове и маски, затваряне на паркове, Витоша и връх Мусала, четене на конско и плашене на населението, да започне да дава някаква навременна и полезна информация на населението и лекарите.
Ако предположението ми е вярно, имайте предвид, че се вдигна шум с това лекарство, много хора се снабдиха с него и като нищо ще започнат да се лекуват в къщи. Хлорохинът вероятно има добър ефект при заразени с коронавирус, но макар и рядко, дава и тежки странични реакции, някои от които много опасни, най-вече удължаване на QT интервала с тежки и животозастрашаващи аритмии, някои фатални. Това значи прецизиране на ефект-полза, предимно болнично лечение с мониториране или поне наблюдение.
Стои и въпросът този мъж от коронавирусната инфекция ли е починал, тъй като е млад, вероятно преди това здрав и не в тежко състояние, или от внезапна сърдечна смърт вследствие на страничен ефект на лекарството.
Бог да прости човека и съболезнования на близките.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама