Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8395900 www.bgdnes.bg

Роднини алармират: Бавят резултатите на заразени с Covid-19

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели.
"Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени.
Случаят е от Кюстендил, където двама мъже вече починаха от опасния вирус. Общо в болницата в града лежат трима души с Covid-19. От тях двама са с пневмония, а един е без симптоми. Има и два съмнителни случая, за които чакаме потвърждение, каза директорът на лечебното заведение д-р Александър Величков. Той потвърди, че действително резултати се бавят и все още не са пристигнали в града от Националната референтна лаборатория в София.
"Ние взимаме проби от близките на заразените пациенти. След това те се изпращат в София за изследване. От там резултатите се изпращат в РЗИ-Кюстендил, а то ги предоставя на болницата", обясни пътя на пробите д-р Величков.
Близки и роднини на заразени пациенти се оплакват, че не са взети проби на цялото семейство, което е било в контакт с болния, а само на определени хора. Например бащата е носител на вируса Covid-19 и проби са взети от съпругата му и сина му, но не и от жената на сина му. Някои от роднините на заразените смятат, че близките им са били заразени с Covid-19 от вътрешноболнична инфекция след първия случай на починалия 62-годишен счетоводител, който е обслужвал италианските фирми в Кюстендил.
"Чак след като той почина в болницата бяха взети по-строги мерки и затова съмненията ни са, че баща ни се е заразил вътре в болничното заведение". При постъпването в болницата не му беше направено изследване за Covid-19, а едва след като почина 62-годишният мъж", твърдят близки на заразен с коронавирус в болницата в Кюстендил

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама