Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8407973 www.bgdnes.bg

Жена от Враца почина заради COVID-19 истерията

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата.

За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура, разказват източници на врачанския вестник. Лекарят й се усъмнил, че е заразена с коронавирус, не я извикал за преглед и я оставил на домашно лечение. Било й обяснено, че вирусът можел да има симптом болки в корема. Състоянието й обаче продължило да се влошава в следващите дни и тя е била насочена към частна болница във Враца със съмнение за бъбречна криза.

Реклама

След като е посетила частното лечебно заведение, на жената й прилошало и припаднала. В резултат на това бил извикан реаниматор по спешност, за да може да се уточни нейното състояние. Управителят на частната болница също е бил информиран. Пристигнал е в здравното заведение в рамките на 15 мин. Жената е била унесена, но контактна и адекватна със състояние, подобно на септичен шок, и с учестен пулс. Изпълнявала е команди. Имала е отслабено дишане, липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В Първа частна болница няма хирургично отделение и затова пациентката е била интубирана и транспортирана в Спешния център на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама