30 нови случая на коронавируса в Китай, вижте ситуацията по света

Приятел
Автор: БД Онлайн

30 нови случая на коронавируса в Китай, вижте ситуацията по света

Китай съобщи за 30 нови случая на коронавирус, регистрирани вчера, спрямо 19 предишния ден, предаде Ройтерс. Националната здравна комисия заяви днес, че 25 от заразените, регистрирани вчера, са пристигнали от чужбина, спрямо 18 такива случаи предишния ден, предава БТА.

Информацията за случаите се актуализира непрекъснато онлайн ТУК.

Броят на потвърдените нови случаи на коронавирус в САЩ днес надхвърли 300 000, а над 8160 души са починали от усложнения, свързани с COVID-19. Щатът Ню Йорк остава най-тежко засегнатата зона в САЩ, с над една трета от всички случаи и около 40 процента от смъртните случаи. Информацията се базира на данните от университета "Джонс Хопкинс", предаде ДПА.

Властите на Беларус взеха решение за продължаване на училищната ваканция в страната с 6 дни до 11 април, съобщи ТАСС, като цитира агенция БелТА.

Министърът на образованието Игор Карпенко е докладвал на президента Александър Лукашенко за ситуацията, като предварително събрал мнения и молби от родители на ученици, след което било взето окончателно решение ваканцията да бъде удължена с шест дни до 11 април включително, съобщи администрацията на президента.

Министерството на образованието уточни, че занятията в рамките на срока от учебната година ще продължат от 13 април до 30 май. На 3 април Лукашенко заяви, че ваканцията вероятно ще бъде удължена заради коронавируса, като подчерта, че той самият смята за неправилни исканията на родителите и медиците за удължаването, но е длъжен да се съобрази с тяхното мнение.

В Беларус броят на заразените нарасна до 440, петима човека са починали. Карантина в страната не е въведена, припомня ТАСС. Посолството на Русия в Минск вчера съобщи, че 10 000 руски тестове за диагностициране на инфекцията са доставени с хладилен камион в Беларус.

Властите в Дубай затегнаха мерките срещу разпространението на коронавируса в Обединените арабски емирства, като обявиха двуседмична карантина за две седмици от 20,00 ч. снощи, предаде Франс прес.

През следващите две седмици се разрешава само на един човек от семейно домакинство да излиза от дома заради съществени нужди като покупка на храна или медикаменти, според съобщението на официалната агенция WAM.Служители от жизненоважни сектори като здравеопазването, медиите и доставките ще могат да се движат свободно. Линиите на метрото и трамваите ще бъдат спрени за две седмици в емирството с население 3,3 милиона души, като се предлага безплатен автобусен транспорт и 20-процента отстъпка за такси. Предвижда се масово тестуване в гъстонаселените райони и денонощна дезинфекция на обществените места.

Абу Даби вчера продължи затварянето на молове, кина, развлекателни центрове и фитнес зали до второ нареждане. Препоръчва се носене на маски при излизане.

Вчера ОАЕ докладва за 241 нови инфекции и един смъртен случай през последните 24 часа, с което по официални данни във федерацията вече има 1505 случая на COVID-19 и 10 починали - на второ място след Саудитска Арабия, която е най-тежко засегната от шестте страни членки на Съвета за сътрудничество в Залива с 2179 потвърдени инфекции и 29 смъртни случая. Кралството вчера наложи карантина и частичен полицейски час в седем квартала на Джеда от днес, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Ройтерс. Жителите ще могат да излизат само за покупка на храна и лекарства или посещение при лекар от 6,00 ч. сутринта до 15,00 ч. следобед, а влизането и излизането от отделните квартали ще бъде ограничено.

Подобни мерки бяха въведени през последните дни и в други саудитски градове, сред които и Дамам.

Кувейт вчера съобщи за първи смъртен случай от COVID-19, а общият брой на заразените в емирството нарасна с 62 нови случая през последните 24 часа до 479, съобщи агенция КУНА.

Алжир продължава действието на полицейския час, въведен за ограничване на разпространението на коронавируса, съобщи снощи премиерът Абделазиз Джерад, след като броят на потвърдените случаи на COVID-19 се увеличи до 1251, предаде Ройтерс.

Полицейски час от 15,00 ч. следобед до 7,00 ч. сутринта е в сила в столицата Алжир и още осем провинции, и от 19,00 ч. до 7,00 ч. в повечето останали. В двете най-южни провинции, които са почти изцяло пустинни, няма потвърдени случаи на зараза и няма да има полицейски час.

С три полета на "Ер Алжери" вчера са репатрирани 740 алжирци, блокирани в Турция след анулирането на полетите заради пандемията, съобщи генералният директор на националната авиокомпания Бахуш Алеш. Това е първата група от 1788 алжирски граждани, блокирани в Истанбул от края на март, които ще бъдат репатрирани. Останалите ще пристигнат тази нощ в Алжир с полети на "Търкиш еърлайнс", уточни той пред официалната агенция АПС, като увери, че операцията ще продължи, докато и последният алжирец не бъде репатриран от Истанбул. Първият полет на "Ер Алжери" с 269 души кацна на летището в Алжир вчера сутринта.

Алжирците, блокирани на главното летище в Истанбул заедно с тунизийци и йорданци, бяха поставени под карантина от турските власти. След прибирането си в Алжир те ще останат под карантина в хотели и туристически комплекси, реквизирани за целта, уточнява АПС. Президентът Абделмаджид Тебун и турският му колега Реджеп Тайип Ердоган се договориха да си сътрудничат за репатрирането на алжирците, блокирани в Турция, и на турците, заседнали в Алжир. В петък три самолета на "Ер Алжери" са превозили до Турция около 540 турски граждани, съобщи Алеш.

В Алжир официално са потвърдени 1251 случая на COVID-19 и 130 починали.

Парламентът на Тунис прие вчера текст, разширяващ правомощията на премиера Елиес Фахфах, който ще може да управява директно през следващите два месеца, с цел да се ускори приемането на мерки срещу коронавируса, предаде Франс прес.

С голямо мнозинство от178 гласа от общо 217 депутати, с гласуване, проведено частично чрез видеоконференция, парламентът повери временно част от правомощията си на премиера - за първи път от приемането на конституцията през 2014 г.

Член 70 от конституцията позволява "за определен мотив да се делегира на шефа на правителството за определен срок, който не надвишава два месеца, властта да приема укази-закони".

Това е необходимо, понеже изпълнителната власт е тази, която трябва да поеме юздите, за да променя бързо финансовия закон например, или да модифицира наказателните процедури, за да налага спазването на карантина или да затегне законите, наказващи спекулата, обясни пред АФП Несрин Джелалия, изпълнителен директор на Al Bawsala - НПО, наблюдаваща работата на парламента. Ще трябва да видим конкретно дали мерките, които ще вземе премиерът Фахфах, ще бъдат пропорционални и необходими, уточни тя. Според "Демократичното течение", което има 22-ма депутати, това ще даде на правителството необходимата гъвкавост, за да организира механизмите, за да спре разпространението на коронавируса. По време на предварителното обсъждане на текста в комисия, депутатите първоначално бяха ограничили срока до един месец. Някои изразиха възражения, опасявайки се от централизация на изпълнителната власт.

След изтичането на двата месеца текстовете, приети без вот в парламента, ще бъдат поставени със задна дата за одобрение в Събранието на народните представители.

Президентът на Гватемала Алехандро Джамматеи наложи забрана на пътуванията между различните департаменти преди и по време на Великденските празници, за да ограничи разпространението на коронавируса, както и забрана на продажбата и консумацията на алкохол от днес следобед до 12 април. Макар че централноамериканската страна има само 61 потвърдени заразени с COVID-19 и два смъртни случая, президентът вече наложи и полицейски час, и ограничения на движението, предаде Ройтерс.

Общо 341 граждани на ЕС, сред които 139 французи, излетяха вчера следобед за Франция със специален самолет от Санта Крус в Боливия, чието въздушно пространство е затворено заради епидемията, съобщи за Франс прес посланикът на Франция в Ла Пас Дени Гаяр. Самолетът ще направи междинно кацане в Мадрид, за да остави испанците, преди да продължи за Франция. На 28 март 450 европейци, повечето туристи, блокирани в страната заради затварянето на границите, вече бяха репатрирани.

"Вчера бе вторият и последният полет, повече блокирани туристи няма. Някои решиха да останат, понеже тук им е добре. Тези, които искаха да заминат, имаха възможност да го направят", заяви посланикът. При качването на борда всички били подложени на строг санитарен контрол, с измерване на температурата.

Мексиканското министерство на здравеопазването съобщи вчера, че общият брой на случаите на COVID-19 в страната са 1890, увеличение с 202 спрямо предишния ден. Броят на смъртните случаи е нараснал с 19 до 79.

Здравното министерство в Панама вчера докладва за общо 1801 случая - с нови 128 за последното денонощие, и пет нови смъртни случая, с което жертвите стават общо 46.

Правителството на Еквадор започна да съхранява телата на жертвите от епидемията в големи хладилни контейнери, след като стотиците смъртни случаи в пристанщния град Гуаякил, епицентър на епидемията в страната, вече препълниха моргите и болниците, предаде ДПА.

Еквадор е потвърдил 318 случая на коронавируса, но президентът лени Морено заяви, че реалното число е по-голямо, тъй като властите събират повече от 100 тела на ден, повечето от домовете на роднини, защото заради карантината те не са могли да ги погребат.

Властите са инсталирали три контейнера, най-големият с дължина около 12 метра, на терените на държавните болници, за да съхранят телбата, докато бъдат подготвени гробове, съобщи кметът на Гуаякил. Досега 150 жертви са погребани в частно гробище, уточни тя.

Вчера правителството обяви, че ще активира нова дигитална система, която ще позволи на семействата да открият къде са погребани близките им. Президентът Морено каза, че правителството очаква общият брой на починалите от коронавируса в провинцията около Гуаякил да достигне 3500, и че се строи "специален лагер", където да бъдат погребани.

Азербайджан от днес затваря границите си в рамките на мерките срещу коронавируса. От днес влизат в сила и ограничения за движението на хора вътре в страната, предаде ТАСС.

От 5 до 20 април границите на Азербайджан ще бъдат затворени за наземен и въздушен транспорт с изключение на товарните превози. Забранени са и вътрешните полети. Затягат се и изискванията за самоизолация. Гражданите през следващите две седмици ще могат да излизат от дома си само за медицинска помощ, за покупка на продукти и стоки от първа необходимост и лекарства, за посещение на банка или поща, и за погребение на близък роднина.

Всички движения ще се регулират чрез специална система, разработена от Центъра за развитие на електронно правителство и министерството на вътрешните работи. За да получи разрешение, гражданинът трябва да изпрати СМС, посочвайки целта на излизането, обозначена с цифров код, серията и номера на документа си за самоличност, а ако ще използва личен транспорт - и регистрационния номер на колата. При това на собственика на автомобила е забранено да вози пътник. Отговор на молбата ще се получава до час и едва тогава гражданинът може да излезе от дома си. За продукти, до аптеката или до пощата може да се излиза само веднъж на ден за 2 часа, както и за посещение при лекар, с изключение на тежките случаи.

Информацията за излизанията ще се подава в базата данни на електронното правителство и правохранителните органи. Полицейските патрули, които контролират спазването на карантинния режим, ще проверяват наличието на разрешение. За лицата над 65 години не са предвидени разрешения и те в никакъв случай нямат право да напускат дома си. Ограниченията не се отнасят до сътрудници на президентската администрация, министерскея съвет, медиците, правоохранителните органи, медиите и дипломатите. Те имат право да ангажират за времето на карантината ораничен брой сътрудници по свой избор, като предварително включат имената им в базата данни на портала "Елекронно правителство".

В Азербайджан заради коронавируса на 24 март беше въведен специален карантинен режим, който предвиждаше забрана за излизане от дома на хора над 65 години, събиране на групи на обществени места от повече от 10 души, затваряне на парковете, ресторантите и кафенетата, както и на всички търговски обекти без аптеки и хранителни стоки, спиране на метрото в столицата. От 31 март режимът бе затегнат, наложена бе забрана за излизане от дома без особена необходимост, а решението за ограничения на движенето с използване на система за електронни разрешения бе прието на 2 април.

В страната са регистрирани 521 заразени, 32-ма оздравели, петима починали и 484 хоспитализирани, предаде ТАСС.

Властите в Тайланд регистрираха за едно денонощие още 102 случая на зараза с новия коронавирус, като така общият брой е 2169, предаде ТАСС.

Починали са още трима заразени, като общият брой на леталните случаи възлиза на 23. Оздравели са общо 674 пациенти.

Първият случай на зараза в Тайланд беше установен на 13 януари. В много градове в страна до края на април като част от мерките за борба с епидемията са затворени магазини и пазари, работят само супермаркетите и други магазини с продукти от първа необходимост.

Случаите на зараза с коронавируса в Нова Зеландия превишиха 1000, предаде ДПА.

С новорегистрираните 89 случая за последните 24 часа общият брой възлиза на 1039. В страната има само един починал от COVID-19 - болестта, причинена от заразата с коронавируса. 156 пациенти са се възстановили. Най-големият клъстър на зараза (66 случая) е свързан с училище в Оукланд.

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн каза, че новозеландците се придържат до голяма степен към правилата за строга изолация, което допринася за това, че разпространението на заразата в страната е под прогнозираните модели.

В Нова Зеландия от 24 март е задействан и механизъм за проследяване на близките контактите на заразени с коронавируса, като към събота са проследени 4909 близки контакта.

Президентът на Иран Хасан Рохани заяви днес, че нискорисковите икономически дейности ще бъдат подновени на 11 април в страната, която е най-тежко засегнатата близкоизточна държава от COVID-19, предаде Ройтерс.

Под надзора на министерството на здравеопазавнето всички онези икономически дейности, при които рискът е най-малък, ще подновят работа от събота, 11 април, заяви Рохани в телевизионно обръщение.

Две трети от всички ирански правителствени служители ще работят дистанционно от 11 април, допълни още президентът.

Андерс Тегнел: Сгреших фатално

Андерс Тегнел: Сгреших фатално

Главният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел призна, че е сбъркал с предложението си, да не се налагат рестрикции за коронавируса. И че много хора са умрели заради неговото решение. "Сега, като имаме знанието от това, което се получи, със сигурност щях да предложа ограничения. Не толкова сериозни, както в някои държави, но достатъчно твърди"

Мутафчийски с благодарности към всички, спомогнали за съхраняването на животи

Мутафчийски с благодарности към всички, спомогнали за съхраняването на животи

Днес бе последният редовен брифинг на щаба. Той ще продължи да работи до 31 декември. Председателят на националния оперативен щаб ген. Мутафчийски благодари на "всички, които спомогнаха да се съхранят много животи", Неговите благодарности бях публикувани на страницата на ВМА във фейсбук. "В днешния ден искам да благодаря на всички гражднаи на Р

Последен брифинг: 25 са новите случаи на COVID-19 у нас

Последен брифинг: 25 са новите случаи на COVID-19 у нас

Новозаразените с коронавирус в България са 25, като 7 са приети в болница, каза пред журналисти ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Сред децата има един нов случай -17-годишен младеж, който е на домашно лечение. Сред медицинския персонал са установени два нови случая, като общо са 270

Броят на заразените с коронавируса
в Индия за денонощие надхвърли 9000

Броят на заразените с коронавируса в Индия за денонощие надхвърли 9000

Броят на заразените с новия коронавирус в Индия през изтеклото денонощие нарасна с 9304 - това е поредният печален рекорд за страната от началото на пандемията, предаде ТАСС. Здравните власти съобщиха, че общият брой на инфектираните в страната възлиза към днешна дата на 216 919, посочва агенцията. Тази седмица в Индия вече за трети път е

Най-четени

Маша се натиска за Гришо

Маша се натиска за Гришо

Григор Димитров и Мария Шарапова може и да са разделени от пет години, но рускинята не крие симпатиите си към българина. Двамата запазиха приятелските си отношения и вече на няколко пъти го демонстрираха. Маша е готова отново да покаже, че не таи лоши чувства към бившето си гадже. Няма как иначе да тълкуваме факта, че е готова да се вдигне от САЩ

Мария прецака Алисия

Мария прецака Алисия

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Крисия със заря за ЧРД

Крисия със заря за ЧРД

Зрелищен 16-и рожден ден спретна Крисия! Певицата, която изгря на телевизионния екран като малко момиченце, вече е сериозно стъпила в тийнеджърството и доближава пълнолетието. Личния си празник Крисия посреща още в неделя вечерта, когато получава изненадващ подарък - лична заря. Фойерверките озаряват небето над Разград

Венелин Петков вдига имунитета

Венелин Петков вдига имунитета

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Синът на Софи Маринова - Лоренцо: Ох, дано да нямам любовния живот на мама

Синът на Софи Маринова - Лоренцо: Ох, дано да нямам любовния живот на мама

Певецът харчи парите си за кола, мечтае да не го свързват само с майка му "Не съм готов за сериозни връзки!" С това признание Лоренцо разкрива пред "България Днес", че отново е ерген и е готов за нови, но не сериозни връзки. Синът на най-известната българска чалга изпълнителка Софи Маринова споделя, че се чувства малък и не толкова узрял

Плеймейтка налази чалгар

Плеймейтка налази чалгар

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Ето ги бомбите на Джени Суши!

Ето ги бомбите на Джени Суши!

Най-накрая чисто голите гърди на Джени Суши се появиха и на родна земя. "България Днес" първи ви показва нецензурирана версия на кадрите, които боксовата репортерка направи за шведското издание на "Плейбой" по-рано през годината. Станалата популярна покрай боксьора Кубрат Пулев журналистка се съблече за мъжката библия на 41-годишна възраст

Черен вълк пази тракийско светилище

Черен вълк пази тракийско светилище

Четирикрак дявол броди в Медената скала  Митичен черен вълк пази тракийско светилище в Родопите. Хищникът броди в местността Баллъ кая (Медената скала), а наскоро случаен турист го забелязва и заснема видео с рядко срещания бозайник. Местна легенда разказва, че призракът на черен вълк от векове пази светилището

Британци се готвят за щурм на Слънчака

Британци се готвят за щурм на Слънчака

Атаката към "големите пясъци" се очаква през юли Британците се готвят за традиционния щурм на Слънчев бряг. Масово нахлуване към курорта, а и към други места по родното Черноморие се планира за началото на юли. Във форуми, в които се обсъждат възможности за пътувания и почивки, англичани и ирландци споделят, че смятат, както в други години

Вики от "Мастило" в топ форма

Вики от "Мастило" в топ форма

В перфектна форма е певицата Вики Терзийска, позната като вокалистка от групата "Мастило". Красавицата и майка на две деца е засечена със своя позната да пие кафе и да се радва на приятното пролетно време. Вики залага на черно палто и ботуши над коляното, които демонстрират стройната й фигура и дълги крака

Най-коментирани

Петев побеля

Петев побеля

Нервите от събличането на „Герена“ и стресът от националния отбор състарили футболния треньор Бившият национален селекционер по футбол Ивайло Петев побеля. Само допреди 4-5 години той водеше тима на България с черна коса и нито един бял косъм. Сега е променен до неузнаваемост. Още ненавършил 45 години

ПР-ът на Борисов към Божков: Нито сте голям, нито сте мъж, щом нападате жени

ПР-ът на Борисов към Божков: Нито сте голям, нито сте мъж, щом нападате жени

Севделина Арнаудова, политически съветник на премиера Бойко Борисов за връзки с медиите, продължи коментара си към обвиняемия Васил Божков с нов пост. В него тя разказва приказка за Али Баба и Шехерезада и повдига още завесата на отношенията си с него: "Здравейте, г-н Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада. И аз умея да разказвам приказки

САЩ: Не мога да дишам!

САЩ: Не мога да дишам!

Революция и/или масова психоза Протестите, придружени с насилие между бели и черни, са от половин век Не мога да дишам! Тази реплика, повторена многократно и оказала се последна в живота на чернокожия Джордж Флойд от щата Минесота, произнасяна, докато бял полицай притиска с коляно гърлото му до последен дъх, се превърна в мото на протести

В Кушадасъ очакват наплив на туристи от България през юли

В Кушадасъ очакват наплив на туристи от България през юли

След отмяната на карантинните мерки заради коронавируса от 1 юни отвориха врати много хотели и почивни комплекси в морските курорти на Турция, пише БТА. Един от тях е Кушадасъ, известен център на турския туризъм, където почиват милиони туристи от чужбина и от страната. Преди епидемията от Ковид-19 сезонът тук започваше през април и приключваше към

Разпитват Валентин Златев за приятеля му Красимир Живков?

Разпитват Валентин Златев за приятеля му Красимир Живков?

Валентин Златев няма бизнес с отпадъци, но е близък със зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който е арестуван по разследването.  Живков, братя Бобокови, шеф на фирма с площадка за отпадъци и директорът на РИОСВ в Плевен са обвиняеми. В понеделник Апелативният специализиран наказателен съд ще реши окончателно кой от тях ще

Кристалина на среща с принц Чарлз

Кристалина на среща с принц Чарлз

Двамата обсъдили коронакризата на четири очи Кристалина Георгиева излезе на среща с принц. Това сподели самата шефка на Световната банка, след като разговаря на четири очи в специална видеовръзка с наследника на английския престол принц Чарлз. По повод коронакризата и излизането на Великобритания от ЕС двамата обсъдили с видеоразговор

Сляпата Спаска се бори с тумор

Сляпата Спаска се бори с тумор

17-годишният й син се грижи за нея  Жената спи на пружина, пенсията й не стига за сметките  Напълно сляпа по рождение и с тумор на стомаха, с който се бори от години. Това е нелеката съдба на 54-годишната Спаска от Брезник. Животът е поставил много тежки изпитания на изстрадалата жена, като в момента тя разчита на грижите единствено на 17-годишния

Година изземат съкровищата на Божков

Година изземат съкровищата на Божков

Викат експерти от чужбина за оценките В подземията има повече предмети от музеен фонд Една година, а възможно дори повече ще продължи изземването на артефактите на Васил Божков от сградата на „Московска“ 43. Това разкриха близки до разследването пред „България Днес“. Дългият срок се налага заради огромния брой предмети

Ограбиха "Ритон"!

Ограбиха "Ритон"!

Неизвестни отвлякоха с джип кучето на дуета Дано това не е началото на нещо по-страшно, взел съм мерки, казва Здравко За втори път любимото куче на Катя и Здравко от дует "Ритон" изчезва! Ако преди 8 години Лъки е бил харесан и прибран от съседи, а след това е успял да избяга и да се върне при стопаните си, то този път той е отвлечен

Гергана Стоянова стана огън-жена

Гергана Стоянова стана огън-жена

С нов огнен имидж се разхожда из столичните улици д-р Поли Грънчарова от "Откраднат живот". Тъмнокосата звезда Гергана Стоянова е променила имиджа си и в момента е с огнено-червена коса, изловиха я топпапараците на "България Днес". Емблематичната с дублажите си актриса почти не бе разпозната от феновете си на улицата заради новата коса и маската

ПР-ът на Борисов към Божков: Нито сте голям, нито сте мъж, щом нападате жени

ПР-ът на Борисов към Божков: Нито сте голям, нито сте мъж, щом нападате жени

Севделина Арнаудова, политически съветник на премиера Бойко Борисов за връзки с медиите, продължи коментара си към обвиняемия Васил Божков с нов пост. В него тя разказва приказка за Али Баба и Шехерезада и повдига още завесата на отношенията си с него: "Здравейте, г-н Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада. И аз умея да разказвам приказки

Разпитват Валентин Златев за приятеля му Красимир Живков?

Разпитват Валентин Златев за приятеля му Красимир Живков?

Валентин Златев няма бизнес с отпадъци, но е близък със зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който е арестуван по разследването.  Живков, братя Бобокови, шеф на фирма с площадка за отпадъци и директорът на РИОСВ в Плевен са обвиняеми. В понеделник Апелативният специализиран наказателен съд ще реши окончателно кой от тях ще

Бил Гейтс: Теорията за чипирането е толкова глупава, че няма да я опровергавам

Бил Гейтс: Теорията за чипирането е толкова глупава, че няма да я опровергавам

Основателят на корпорацията "Майкрософт" Бил Гейтс заяви, че конспиративната теория, според която той е участвал в пандемията от коронавируса с цел чрез ваксина да вкара чипове за проследяване, е толкова глупава, че не си заслужава да я опровергава, предава БНТ. След избухването на коронавирусната пандемия в социалните медии се разпространи

Журналистът Павел Владимиров: Търсим скритата истина в новия ни уебсериал

Журналистът Павел Владимиров: Търсим скритата истина в новия ни уебсериал

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Песен получи за ЧРД най-малката фолкпевица

Песен получи за ЧРД най-малката фолкпевица

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

34 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие. 223 са направените PCR тестове. Активните случаи на COVID-19 у нас са 1078. В болница са 149, а 8 са в интензивно отделение. Излекуваните за последните 24 часа са 68. Общият брой на излекуваните у нас е 1390, предаде БНТ. Добрата новина - за последното денонощие няма нито един смъртен

Гости под наем за сватби

Гости под наем за сватби

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане

ЛиЛана остава под домашен арест

ЛиЛана остава под домашен арест

Специализираният наказателен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана от задържане под стража в домашен арест. Определението подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция. Според съда няма данни, че Деянова може да се укрие или да извърши престъпления, предава БТА. Деянова и Мартин Димитров са обвинени за участие в престъпна група за

Васил Божков се укрива в комплекса "Адрес Булевард"

Васил Божков се укрива в комплекса "Адрес Булевард"

Васил Божков се укрива в апартамент в комплекса "Адрес Булевард" в Дубай, твърди в. "Галерия" като се позовава на анализ на снимките, които публикува самият обвиняем. Това бил пентхауз собственост на румънеца Джовани Бекали, като вероятно с него е и бившият формален собственик на "Левски" Георги Попов. Цената на подобен имот била между 6 и 9 млн

Вергов безстрашен на колело

Вергов безстрашен на колело

Юлиан Вергов е безстрашен на две гуми, видя "България Днес". През паркове и булеварди в столицата, актьорът фучи с колелото си. С шапка и очила дегизировката му е недостатъчна и Вергов е лесно разпознаваем за пешеходците, които в последния момент се отдръпват, за да му направят път. Безаварийно каране, Вергов