Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8411037 www.bgdnes.bg

Лондонската полиция е на ръба на силите си (Снимки)

Масово в Лондон не спазват забраната за излизане от къщи.

Десетки хиляди британци в събота излязоха на разходка като не спазиха препоръките за самоизолация вкъщи, разпоредени от премиера Борис Джонсън, съобщава „Дейли Мейл“.

Само в Brockwell Park, са установени над 3000 разхождащи се. Това принуди властите в града да вземат решение за затваряне на всички паркове.

Реклама

За последните 24 часа в страната са починали 708 от коронавируса, включително и 5-годишно дете без никакви придружаващи заболявания.

Здравният министър Мат Хенкок предупреди, че може да бъде принуден да забрани всякакви форми на излизане от вкъщи заради едно "малцинство", което отказва да спазва правилата. "Това не е молба, това е изискване", изтъкна той.

В събота премиерът Борис Джонсън, обяви, че удължава периода си на самоизолация, тъй като все още усеща симптомите на вируса.

Затварянето на парковете обаче бе посрещнато с вълна от критики, според които ограничаването на движението навън принуждава хората да се събират в по-тесни и затворени пространства. В множество съобщения на полицейски участъци в цялата страна се казва, че властите са прекратили десетки партита по повод рождени дни, празници и други поводи, при които гостите са били в една стая.

Под съдебна отговорност ще бъдат подведени двама души за това, че са направили барбекю въпреки забраната за посещение на паркове.

Съобщенията на полицията идват в момент, в който здравната и социалната системи на Великобритания са изправени пред опасността от колапс до две седмици заради многото заболели от коронавирус.

Реклама
Реклама
Реклама