Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8411075 www.bgdnes.bg

Мис Плеймейт стана доброволец

Доброволец към Българския червен кръст (БЧК) стана "Мис Плеймейт 2018".
Жанета Осипова е ангажирана да носи хранителни продукти от първа необходимост на хора в неравностойно положение и пенсионери.
"Още в началото на разпрострението на коронавируса кандидатствах в БЧК, за да помагам безвъзмездно. Около 2 седмици ми обработваха данните и след това подписахме споразумение да ми се обаждат, когато имат нужда. За съжаление, нямам медицинско образование и не мога да съм полезна в лечебни заведения, но мога да пазарувам и да разнасям хранителни продукти", сподели пред "България Днес" Жанета.


Момичето с добро сърце в красиво тяло признава, че не е мислила дълго дали да участва с доброволен труд. "Не трябва да имаме повод, за да сме добри. Помагам и без да е извънредно положението и мисля, че повече хора трябва да се включват. През целия си живот винаги съм търсила начини да бъда полезна на обществото", разсъждава още плеймейтка. Въпреки крехкото си тяло, Осипова не се притеснява да носи тежките торби с продукти, тъй като тренира и може да се справи и с подобно физическо натоварване. Моделката предпочита да бъде на първа линия и да живее значимо, отколкото само да си стои вкъщи и да се излежава безцелно.


Осипова добави, че се надява все повече хора да се откажат от седенето на дивана и да станат съпричастни към добрите каузи. Моделката има и друга мисия в тези трудни времена. Тя храни бездомни животни, тъй като те често биват забравяни във времена на криза.
"Заведенията не работят и бездомните кучета и котки не могат да си намират хранителни остатъци. Много контейнери също са празни и животинките не могат да се нахранят. Прави ми впечатление, че дори птиците са изнемощели от глад. Когато се движа с колата и те са на улицата, забелязвам, че нямат сили да отлетял. И те носят души, и те имат нужда от нашата подкрепа", сподели с усмивка доброволката към Българския червен кръст.
Жанета призовава да бъдем добри и отговорни хора, за да можем да преминем всички през това изпитание. "Разберете, че няма нужда от паника, защото тя може само да ни навреди. Страхът пречи и на нашите близки, които могат да се поболеят от притеснение, а реално да няма опасност за тяхното здраве. Затова се усмихвайте и не спирайте да вярвате, че добрите времена ще се завърнат", завърши с оптимизъм "Мис Плеймейт 2018".
"Голямата ми мечта е да не спирам никога да мечтая и да преследвам целите си! Не искам никога да се предавам, колкото и да е трудно понякога да оцелееш в този злонамерен и увълчен свят", каза още Жанета, която впечатлява мъжете не само с външния си вид, но и с мъдрите си мисли, които все по-често споделя напоследък. Осипова е почитателка и на стиховете с послания и с тяхна помощ също по-лесно преживява тъмните облаци, които са надвиснали над главите ни. Браво на нея!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама